YSK kararını avukat Oktay Yavuz yorumladı;

YSK karırını avukat Oktay Yavuz böyle yorumladı; Dıgı dıgı dıgı fıkrası gibi

YSK kararını avukat Oktay Yavuz yorumladı;

Haber61/Haber Servisi

YSK'nın İstanbul seçimini iptal etmesiyle mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu, YSK'nın gerekçeli kararını değerlendirdi. İmamoğlu, "Dağ fare doğurdu. Bir tane bile 'çalma' ifadesi yok." dedi.

Avukat Oktay Yavuz da, YSK kararını ilginç bir dille yorumladı.

 “YSK’nın gerekçesi 200 sayfaymış.. İnceledim. Aklıma şu fıkra geldi; 

‘Akıl hastanesinde doktorlar hastaları denetlerken hastalardan birisi doktora, “ben bir roman yazdım” demiş ve yazdığını söylediği romanı doktora vermiş. Briket kalınlığındaki romanın ilk sayfasını açan doktor, ilk cümleyi okumuş: "Napalyon ata bindi ve deeehhh!..” dedi... Doktor devam etmiş, okumaya:
“dıgı dıg, dıgı dıg, dıgı dıg, dıgı dıg,dıgı dıg, dıgı dıg,dıgı dıg, dıgı dıg,dıgı dıg, dıgı dıg,dıgı dıg, dıgı dıg,dıgı dıg, dıgı dıg,dıgı dıg, dıgı dıg, son sayfaya kadar dıgı dıg, dıgı dıg,dıgı dıg, dıgı dıg,dıgı dıg, dıgı dıg,...” ve son sayfanın son satırında "Napolyon Attan İndi" ..

Seçim yorumum Ergenokon davalarındaki iddianameler gibi, laf kalabalığından ibaret!

Gerekçe özden uzak olmamalı... 

İptal kararı, sandık kurulunun oluşumu kanuna aykırı  ve bu aykırılık seçim sonucuna tesirli demişti. Gerekçede bu yönde açıklayıcı olması gerekirken üstteki fıkra gibi dıgıdık… Hukuk bu gerekçe ile daha da yara almıştır!

Başkan Sadi Güven ve diğer 3 arkadaşın şerhi çok yerinde. Öte yandan çalma çırpma nerede göremedim ben! Allah hukuki yorum dışında akıl fikir versin..”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset