Yomra'daki krize MHP'den cevap - "MHP'ye yapılmış bir en büyük zulümdür"

Yomra'da MHP'li Belediye Meclis üyelerinin İYİ Parti adayına destek vermesi üzerine MHP il Başkanlığından Haber61'e açıklama.

Yomra'daki krize MHP'den cevap - "MHP'ye yapılmış bir en büyük zulümdür"

Haber61 – Haber Servisi – 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Trabzon’da hareketli günler yaşanıyor.

Trabzon’un Yomra İlçesinde Mevcut Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu AK Parti’nin Yomra belediye Başkan Adayı olarak açıklanırken, Cumhur İttifakı kapsamında MHP’de Sağıroğlu’na destek verecek.

Bu durum sonrasında MHP Yomra Belediye Meclis Üyesi olan Adnan Bıyıklıoğlu ve Hasan Bayrak, İYİ Parti’nin Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık’ı destekleyeceklerini açıkladılar. 

Bu destek açıklamasının ardından MHP’de kriz olduğu ileri sürülürken MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım Haber61’e yaptığı açıklamada iki meclis üyesinin daha önce İYİ Parti’ye geçtiğini söyledi.

Tarım yaptığı açıklamada, “Bizim oradaki teşkilatımızın İYİ Parti’nin arkasında gitmesi, Yomra’daki teşkilatımızın İYİ Parti’yi desteklemesi bunlar dedikodudan başka bir şey değil. Aydın Bıyıklıoğlu ve MHP'de Belediye Başkanlığı yapmış insanlar. Onların gönülleri zaten İYİ Parti’de. Bizi ikiye böldükleri zaman bazı arkadaşlarımız saflarını belli ettiler.  Başka tarafta yer aldılar. Safını belirleyip de başka tarafta yer alan arkadaşlarımızın İYİ Parti’nin lehine çalışmaları MHP İYİ Parti’ye destek veriyor, İYİ Parti’ye çalışıyor anlamını yüklemek oradaki bizim teşkilatımıza ve MHP'ye yapılmış bir en büyük zulümdür.” dedi.

KİMSE İTTİFAKIMIZA NİFAK TOHUMU EKEMEZ

MHP Yomra İlçe Başkanı Osman Salih Dilaveroğlu ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada yaptığı açıklamada, iki parti mensubunun zaten kendi partilerine hizmet etmediklerini belirterek, “Bizim partimizden meclis üyelerimiz Adnan Bıyıklıoğlu ve Hasan Bayrak Yomra’da Cumhur ittifakı çatırdamış diye beyanat vermişler. Asla buna katılmıyorum. Siyaset kin ve nefretle yapılmaz. Bunların yapmış oldukları ahlaki değildir. Tamamen belden aşağı vurmak demektir. Bu siyasi ahlaka sığmaz” dedi. 

DÜRÜSTLÜK BÖYLE OLMAZ 

Adnan Bıyıklıoğlu abimiz uzun yıllar partimize hizmet etmiş birisidir diyen Dilaveroğlu, “Yapmış olduğu açıklamaları kendisine yakıştıramadık. Kişiler geçici davalar kalıcıdır. Kendisi gerçekten ülkücü harekete inanmış olsaydı oğlunu İYİ Parti’nin yönetimine koymazdı. Hasan Bayrak’a gelince belediye başkanımız İbrahim Sağıroğlu ile yaşamış olduğu birtakım hadiseleri kişiselleştirmiştir. Bunu da siyasi malzeme olarak kullanmıştır. Hasan abimiz daha dün CHP’de iken daha sonra Saadet’e oradan Has Parti’ye, oradan AK Parti’ye sonrasında ise partimize gelerek meclis üyesi olmuştur. Bugün baktığımızda ne yazık ki siyasette dürüstlüğü savunan Hasan abimiz İyi parti saflarında yer aldı” diye konuştu.  

SAĞIROĞLU’NUN YANINDAYIZ

Dilaveroğlu şöyle devam etti: “Yomra’da cumhur ittifakı bozuldu diye bir şey yok. Bunu esefle kınıyoruz. Biz derdi devlet, meselesi millet olan insanlarız. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatları bizim için emirdir. Yolu yolumuzdur. Cumhur ittifakı daha da kenetlenerek bilinçli bir şuurla yoluna devam edecektir. Bugün ki açıklamalar bizi etkilemez. Sonuca etki etmez. Bizim ittifakımız partimizin verdiği karar doğrultusunda devam ediyor. Belediye Başkan adayımız İbrahim Sağıroğlu’dur. Milliyetçi Hareket Partisi Yomra ilçe Teşkilatı olarak ben ve yönetim kurulumuz bu karar doğrultusunda başkanımıza destek vereceğiz. Her daim arkasındayız. Nifak güçlere boyun eğmeden, Cumhur ittifakını Yomra’dan zaferle çıkartacağız.”

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler