Yerel seçim tarihi netleşti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, MHP ile varılan mutabakata göre yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihinde yapılacağını söyledi. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı 9'uncu Böl

Yerel seçim tarihi netleşti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, MHP ile varılan mutabakata göre yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihinde yapılacağını söyledi.

 
AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı 9'uncu Bölge Toplantısı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Milli Savunma eski Bakanı ve Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, Antalya, Isparta, Konya, Aksaray, Niğde, Karaman illerinin milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyelerinin katılımıyla Antalya Divan Talya Hotel'de yapıldı.
 
DÜNÜN HASTASI BUGÜNÜN USTASI
AK Parti'nin 10 yılda yaptıklarının 90 yılda yapılamayanlar olduğunu belirten Hüseyin Tanrıverdi, dünün hasta adamı olarak anılan Türkiye'nin bugünün usta adamı olduğunu söyledi. AK Parti döneminde pekiştirilen istikrar ve güven ortamının, devlet- millet kaynaşmasını çekemeyenlerin Türkiye'nin bölgesi ve dünyada güçlü ülke olmasını istemediklerini söyleyen Hüseyin Tanrıverdi, her türlü kirli oyunun oynandığı ve taşeronların kullanıldığını açıkladı. 
 
Bingöl'de 10 askerimizin şehit olduğu olayı hatırlatan Tanrıverdi, "1 Ekim'de TBMM açılacak. Açıldıktan sonra teröre bulaşan, yataklık yapan, teröristle sarmaş dolaş olan ve terör suçu işleyen milletvekillerinin dokunulmazlıkları konusunda milletimizin sesine kulak vererek TBMM'de elbette gereken yapılacaktır. Bundan herkes emin olsun" diye konuştu.
 
YEREL SEÇİMLERİN TARİHİ
Meclis açıldıktan sonra bir anayasa değişikliğiyle yerel seçimlerin 5 ay önceye alınması yönünde MHP ile uzlaşmaya varıldığını ve kararının verileceğini de dile getiren Tanrıverdi, "Mutabakata göre 27 Ekim 2013 tarihi yerel seçimlerin yapılacağı tarihtir" dedi. 
 
OKTOBERFEST VE AKAYDIN'I ELEŞTİRDİ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ı da eleştiren Tanrıverdi, 3.5 yıldır "Ankara hizmetlerimizi engelliyor" deyip, borç edebiyatı yaptığını belirttiği Mustafa Akaydın'ın, geçen yıl belediye resmi rakamlarına göre şarkı, türkü, festivallere, bira festivallerine tam 50 milyon lira harcadığını söyledi. Tanrıverdi, şöyle devam etti:
 
"50 milyon lira şarkıya, biraya harcanan para. Yazıktır. Bu bütçeyle Menderes Türel döneminde AK Parti'nin Antalya'yı idare ettiği dönemde yapılan kavşaklardan 10 tane daha yaptırılması mümkün. Bu şehrin önceliği bira festivali midir yoksa ulaşım sorunu mu, şehrin geliştirilmesi, kalkındırılması mı? Kültürel sanatsal etkinliklere elbette karşı değiliz ancak bu şehrin ihtiyaçlarını unutup şarkı türküye ve milletimizin değerleri ve kültürü ile örtüşmeyen bira festivallerine para harcanılmasını kabul edemeyiz."
 
CHP'li belediyelerde yamyamların beslendiğini, BDP'li belediyelerde de devlet kaynaklarının KCK operasyonlarıyla nerelere harcandığının ortaya konulduğuna dikkat çeken Tanrıverdi, "Atalarımızın çok güzel bir sözü var. Üzüm üzüme baka baka kararır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset