Yeni Meclis'in en şanslı iki vekili!

Ustalık dönemi kabinesinde tecrübeli bakanlarla yola devam etme kararı veren Başbakan Erdoğan'ın yeni listesinde ilk kez milletvekili olan iki siyasetçiye de vekilliklerinde bir ay dolmadan bakanlık koltuğu verildi.Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yasa ge

Yeni Meclis'in en şanslı iki vekili!

Ustalık dönemi kabinesinde tecrübeli bakanlarla yola devam etme kararı veren Başbakan Erdoğan'ın yeni listesinde ilk kez milletvekili olan iki siyasetçiye de vekilliklerinde bir ay dolmadan bakanlık koltuğu verildi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yasa gereği seçim öncesi istifa ettiği için üç ay kadar geçici bakanlık yapan İsmet Yılmaz Savunma Bakanı, eski Cumhurbaşkanı Sezer onaylamadığı için uzun yıllar vekaleten TOKİ Başkanlığını yürütmek zorunda kalan Erdoğan Bayraktar Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu.

GEÇİCİ BAKANLIKTAN GERÇEK BAKANLIĞA
Sivas milletvekili Yılmaz kamuda ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis ve müşavir avukat olarak hizmet verdikten sonra 2002 tarihinde Denizcilik Müsteşarlığı ardından Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapmış yasa gereği seçim öncesi istifa etmek zorunda kalan Ulaştırma Bakanı Bİnali Yıldırım'ın yerine 08.05.2007 tarihinde yaklaşık 3 ay Ulaştırma Bakanı oldu. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanan Yılmaz ilk kez milletvekili seçildi ve bir ay geçmeden Bakanlık koltuğuna oturdu.

En hızlı yükselen ikinci milletvekili ise TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar oldu. Trabzon'dan ilk kez aday olup milletvekili seçilen Bayraktar 1989’da Anavatan Partisi’nden Eminönü Belediye Meclis üyeliği yaptı, ardından Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde belediyenin konut şirketi olan KİPTAŞ Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

YÜZÜNDEN 5 YIL VEKALETEN GÖREV YAPTI
Bayraktar, 2000-2001 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi Metropol İmar A.Ş.’de genel müdürlük, 2001-2002 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi PORTAŞ’ta genel müdür danışmanlığı yaptı.

AK Parti’nin iktidara gelmesinin ardından 2002’nin Aralık ayında TOKİ Genel Müdürlüğü görevine atanan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in atama kararnamesini onaylamaması dolayısıyla bu görevi 2007’ye kadar vekaleten yürüttü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset