Yeni Meclis Törene Hazırlanıyor

Törenin kusursuz geçmesi için tüm önlemler tekrar gözden geçirilirken, milletvekilleri de yeminlerini "bir kerede hatasız ve ezberden okumak" için çalışıyorlar. Öte yandan, kayıtını yaptırmayan milletvekilleri törene kadar işlemlerini tamamlamaları beklen

Yeni Meclis Törene Hazırlanıyor

Törenin kusursuz geçmesi için tüm önlemler tekrar gözden geçirilirken, milletvekilleri de yeminlerini "bir kerede hatasız ve ezberden okumak" için çalışıyorlar. Öte yandan, kayıtını yaptırmayan milletvekilleri törene kadar işlemlerini tamamlamaları bekleniyor.

4 Ağustos Cumartesi yemin töreni için toplanacak olan Genel Kurul'a en yaşlı üye sıfatıyla 83 yaşındaki CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ başkanlık yapacak. İlk birleşimde milletvekilleri, seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre ant içecekler. Ant içme töreninde bulunmayan milletvekilleri, katıldıkları ilk birleşimin başında ant içecekler.


-EZBER YARIŞI-

Her dönem olduğu gibi bu dönemde yeni seçilen milletvekilleri TBMM Üye Andını kürsüde ezbere okumak için günler önce çalışıyor. Yeminin anlaşılmaması veya herhangi bir kelimesinin yanlış, eksik, hatalı okunması halinde yemin Başkan, tarafından tekrarlatılacak.

-DAVETİYELER GİTTİ-

TBMM bu dönemde yemin töreni için davetiye hazırladı. TBMM Başkanlığı tarafından hazırlanan ve eski başbakanlar, Meclis başkanları, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları, Yüksek Yargı organları mensupları, Türkiye'de görev yapan yabancı misyon şeflerinin ve basın kuruluşları temsilcilerinin de içinde bulunduğu yaklaşık bin kişiye davetiye gitti.

-KUVVET KOMUTANLARI KATILACAK, CUMHURBAŞKANI GELMEYECEK-

Bu arada Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yemin töreni için Meclis'e gelmeyeceği, ancak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ise Ankara dışında programı olmaması durumunda kuvvet komutanları ile birlikte geleceği Meclis'e geleceği tahmin ediliyor. Komutanların her dönem olduğu gibi bu dönemde yemin töreninin ilk yarım saatinde kalacakları ifade ediliyor.

-GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILIYOR-

4 Ağustos Cumartesi günü yapılacak milletvekili yemin töreni nedeniyle TBMM'de yoğun güvenlik önlemleri alınacak. Meclis'e milletvekili yakınları dışında ziyaretçi giremeyecek. Milletvekilleri, yakınlarının isimlerini bir gün önce ilgili birimlere bildirecek. Yemin töreninin yapıldığı gün, TBMM üyeleri ve yakınları, davetliler, Meclis personeli ile basın mensuplarının dışında ziyaretçi kabul edilmeyecek. Öte yandan, olabilecek herhangi bir eyleme karşı Emniyet Çevik Kuvvet Ekibi Meclis kapıları dışında önlem alacak.

-YEMİN TÖRENİNE EĞİTİMLİ TEMİZLİK EKİBİ-

4 Ağustos 2007 Cumartesi günü 23.Dönemin ilk toplantısını yemin töreniyle açacak olan TBMM'de temizlik, güvenlik çalışmaları son kez gözden geçiriliyor. TBMM'de yeni göreve başlayacak olan temizlik elemanları için İç Hizmetler Müdürlüğü tarafından verilen ve iki gün sürecek olan eğitim programı başladı.

Meclis personeli tam kadro çalışacak. Meclis lokantaları ve çay ocakları o gün mesai saatinden Genel Kurul kapanana kadar mesai yapacak.

Bu arada Meclis Personel Daire Başkanlığı çalışan personeli kılık kıyafet konusunda uyardı. Özellikle ana binalarda bulunan, garson, temizlik elemanları günlük özel kıyafetlerini zorunlu giyecek.

-ÖZEL MÖNÜ-

4 Ağustos için Meclis lokantalarında da özel mönü hazırladı. Meclis üye lokantalarında gün günlük çıkan yemeği bu kez iki katına çıkaracaklar. Mönü de yöresel yemekler ön plana çıkacak. Günde üç çeşit çıkan tatlılar Cumartesi günü 7 çeşit olacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler