Yeni CHP'den Haydar Baş sloganı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yeni CHP'yi tarif etti. Kılıçdaroğlu, "Yeni CHP aş ve iş demektir. Aşın, işin partisi olacağız. Kimse aşsız işsiz olmayacak" dedi. Kılıçdaroğlu CHP'nin yoksullara 600 lira yardım sözüne yönelik hükümetin sert tepkisinin arkas

Yeni CHP'den Haydar Baş sloganı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yeni CHP'yi tarif etti. Kılıçdaroğlu, "Yeni CHP aş ve iş demektir. Aşın, işin partisi olacağız. Kimse aşsız işsiz olmayacak" dedi.

 

Kılıçdaroğlu CHP'nin yoksullara 600 lira yardım sözüne yönelik hükümetin sert tepkisinin arkasında "yardımlarda yolsuzluk yapıldığı" iddiasını ortaya attı. Kılıçdaroğlu, sadece kömür işinde yapılan yolsuzluğun 1 milyar liranın üzerinde olduğunu ileri sürdü.

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu Genceartı Projesinin açılışını yapmak için Düzce'ye gitti. Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Kaynaşlı oldu. Burada kendisini karşılayan vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin halkın sorunlarını dile getirmek, onlara çözüm yolları üretmek için var olduğunu dile getirerek, "Eğer bir milletvekili milletin derdini dile getirmiyorsa o sizin değil birilerinin vekilidir. Ben de sizin dertlerinizi dile getirenlere oy vermenizi istiyorum" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, "Halkın dertlerini çözmek için yola çıktık, geçmişte başka partilere oy vermiş olabilirsiniz, ama haziranda halkın sorunlarını çözecek partiyi iktidar yapın" dedi.

 

CHP'NİN PROJESİ YOK DİYENLERE YANIT

Kılıçdaroğlu daha sonra Düzce'ye giderek gençleri iş dünyası ile buluşturmak, istihdam olanaklarını arttırmak için başlatılan Genceartı projesinin açılışını yaptı. CHP'nin seçim sürecindeki ana vaadi haline dönüşen aile sigortasıyla ilgili çalışmaları tekrarlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Bizi hep CHP hiç proje söylemez diye eleştirirler. İşleri güçleri iktidarı eleştirmek derler. Ama yeni bir CHP var. Geleceği düşünen, halkını düşünen bir CHP var. Kurultayda 41 proje sunduk. Kırk bir kere maşallah desinler diye. Ne dediler; "siz bu projeleri nereden finanse edeceksiniz" dediler. Aile sigortasını açıkladık. Geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan her aileye sosyal yardım yapılacak. Toplam kamu harcamalarının yüzde 1.7'sini Aile Sigorta Kurumu'na aktardığınızda bu mesele çözülüyor. Biz hesabımızı biliriz. Bu kardeşiniz çalışacak. Sizin derdiniz varsa, o dert Kemal Kılıçdaroğlu'nun da derdidir."

 

Açlık ve yoksulluk nedeniyle Türkiye'de yaşanan acı kimi olaylardan örnekler veren Kılıçdaroğlu, "Bu ayıpları aile sigortası ile tarihe gömeceğiz. Herkes sosyal devlet güvencesi altında olacak. Anayasa'nın değiştirilmesi bile teklif edilemez maddelerinden biri sosyal devleti içerir" dedi.

 

KÖMÜRDE YOLSUZLUK İDDİASI

Kılıçdaroğlu 600 lira aile sigortası yardımına yönelik hükümetin eleştirilerini yardımlarda yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla yanıtladı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Parayı nereden bulacaksınız diye soruyorlar. Hani dünyanın 20. büyük ekonomisiydik. Neden bunu yapıyorlar biliyor musunuz? Orada da yolsuzluk yapıyorlar onun için. Sadece kömür işinde yaptıkları yoksulluk 1 milyar eski rakamla 1 katrilyon üzerinde. Erzurum'a gittim evinde doğalgaz var kömür dağıtıyorlar. Doğalgazı neden bedava vermiyorlar. İran'a kullanılmayan doğalgaz için 1 milyar 600 milyon ödenirken bizim bu önerimiz için mi kaynak yok. Milleti düşünürseniz kaynak vardır. Yeterki iyi niyetli ol kul hakkı yeme, kaynak vardır."

 

İŞ VE AŞIN PARTİSİ OLACAĞIZ

Konuşmasında sık sık "Yeni CHP" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, daha önce Bağımsız Türkiye Partisi'nin kullandığı "İş, aş" merkezli sloganı anımsatan bir de çıkış yaptı. Kılıçdaroğlu, "Yeni CHP aş ve iş demektir. Aşın işin partisi olacağız. Kimse aşsız işsiz olmayacak" dedi.

 

DERDİNİZİ TELEFONDA ANLATIN Kİ...

Kılıçdaroğlu telefonlarının dinlendiği tartışmalarına yönelik eleştirilerini de tekrarladı.

21. yy Türkiye'sinde telefonda insanların konuşmaktan çekindiğini anlatan Kılıçdaroğlu ilginç bir öneri getirerek şunları söyledi:

"AKP'nin kulakları çok büyük. Bunlar telekulak iktidarı. Vatandaşın derdini değil telefonda ne konuştuğunuzu merak ediyorlar. Derdinizi telefonla anlatın da belki Recep Bey Ankara'dan duyar"

 

ERDOĞAN'I Tİ'YE ALDI

CHP'nin en az oy aldığı illerden birinin Düzce olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Kabahat Düzcelilerde değil, kabahat bizde" diyerek partisinin eksikliklerine dikkat çekti. CHP'nin daha çok çalışacağını esnafı, emekliyi daha çok dinleyip çözüm önerileri geliştireceğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Sonra diyeceğiz ki Düzceli kardeşimize; bana yetki ver bak bakalım Türkiye nasıl bir Türkiye olacak. Elin oğlu büyüyor da benim ülkem niye büyümüyor. 2 bin 500 dolardı milli gelirden pay. Bir gece kalktık 7 bin 500 dolar, sonra 10 bin dolar oldu. Emeklilere sesleniyorum. Sizin cebinize 10 bin dolar giriyor mu?" dedi.

 

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri üzerine toplantıyı izleyen emeklilerden "Nerde?" diye karşılık geldi. Kılıçtdaroğlu bunun üzerine Başbakan Erdoğan'ın miting konuşmalarında sıkça kullandığı "Nereden Nereye" sözlerini ti'ye alarak şunları söyledi: "Neredeee demeyin. Şimdi Recep Bey der. Nereden nereye... Ben de diyorum nereden nereye..."

 

DÜZCE'NİN ACI BİRİNCİLİĞİ

Yaşadığı büyük depremin üzerinden 12 yılın geçtiği Düzce'de Kılıçdaroğlu takibe düşen konut kredilerini de gündeme getirdi. Düzce'nin takipteki konut kredilerindeTürkiye'de birinci olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu takibe düşen kredilerde de Düzce'nin Diyarbakır'dan sonra ikinci sırada olduğunu anlattı. Düzcelilerin bu sıralamaların doğru olup olmadığını AK Partili milletvekillerine sormalarını isteyen Kılıçdaroğlu, "Eğer doğru değil diyorlarsa Muharrem İnce burada, bunu o milletvekillerinin yakasına parlamentoda yapıştıracak" diye çıkıştı.

 

MEMLEKET İÇİN DEĞİL KENDİLERİ İÇİN YÖNETTİLER

Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez kurbanlık hayvanın ithal edilir hale geldiğinden yakının Kaılıçdaroğlu, hükümete, "Sonra diyorlarki memleketi iyi yönetiyoruz. Kendiniz için iyi yönettiniz, köşeyi döndünüz. Gelin bir de milletin haline bakın" sözleriyle yüklendi..

 

NAMUSLU VATANSEVERLER CHP'YE

CHP lideri Kaılıçdaroğlu konuşmasındaç daha önce de yaptığı gibi farklı partilere oy vermiş olan vatandaşları CHP çatısı altında birleşmeye davet etti. Kılıçdaroğlu, "Halk en büyük güçtür. Sizden istediğimiz bölünmeyeceksiniz. Eskiden başka partilere oy verilmiş olabilir ama yeni bir süreç başlıyor. Her namuslu vatanseveri CHP'ye bekliyorum. Gelin hepinize yer var burada. İnançları, etnik kimlikleri siyasete alet ettiler. Ben inanç ve etnik kimlikleriniz başımın üstünde ben sizin derdinizle ilgiliyim, işsizlik yoksullukla ilgiliyim diyorum. Unutmayın AKP de bu ülkenin rantına talip. Aramızdaki fark bu"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler