Yemin etmeyenler ne yapacak?

Milletvekili oylarıyla kabul edilen Danışma Kurulu önerisine CHP'li Muharrem İnce'nin de imza koyması tartışma konusu oldu. Tutuklu vekillerin tahliye edilmemelerinin ardından CHP ve BDP'lilerin "Yemin boykotu", "Yemin etmeyen vekiller Meclis çalışmaların

Yemin etmeyenler ne yapacak?

Milletvekili oylarıyla kabul edilen Danışma Kurulu önerisine CHP'li Muharrem İnce'nin de imza koyması tartışma konusu oldu. Tutuklu vekillerin tahliye edilmemelerinin ardından CHP ve BDP'lilerin "Yemin boykotu", "Yemin etmeyen vekiller Meclis çalışmalarına katılabilir mi" sorusunu da gündeme taşıdı.

MECLİS FAALİYETLERİNE KATILAMAZ

AİHM eski yargıcı, CHP Milletvekili Rıza Türmen yemin etmeden de vekillik faaliyetlerinin yürütülebileceğini savunurken TBMM Kanunlar Kararlar Dairesi, "Yemin etmeyen Meclis faaliyetlerine katılamaz" görüşü doğrultusunda uygulama başlattı. Daire, yemin etmeyen vekillerin pazartesi günü yapılacak TBMM Başkanlık seçimine katılamayacağını bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler