Yazıcıoğlu'na Çevik Bir tehdidi!

 Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, 28 Şubat darbe soruşturması kapsamında gözaltına alınan dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir ile merhum BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu arasındaki İran-Suriye atışmasının savcılar tar

Yazıcıoğlu'na Çevik Bir tehdidi!

 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, 28 Şubat darbe soruşturması kapsamında gözaltına alınan dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir ile merhum BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu arasındaki İran-Suriye atışmasının savcılar tarafından araştırılmasını istedi.

 

Meclis'te bulunan 7 milletvekili ile Refah-Yol'a destek veren BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, 28 Şubat sürecinde dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir ile İstanbul'da katıldığı bir etkinlikte İran-Suriye atışması yaşadı. BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, o gün yaşananları Yazıcıoğlu'nun ağzından bizzat dinlediğini söyledi.

 

Kartal, "Yazıcıoğlu ile törenden sonra bir araya geldiğimizde bana başından geçenleri şu şekilde anlattı: 28 Şubat sürecinin en hareketli olduğu dönemde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu'nda düzenlenen bir etkinliğe katıldım. Salona girdiğimde davetliler arasında yer alan Çevik Bir'i de gördüm. Protokoldeki yerimi aldığımda birisi yanıma yaklaştı ve ''bu notu size paşam gönderdi' diyerek bir kağıt uzattı. Kağıdın üzerinde 'Türkiye'nin İran olmasına asla izin vermeyeceğiz?' yazıyordu. Hemen cebimden kalemi çıkarttım. O notun altına aynen şunu yazdım: 'Biz de Türkiye'nin Suriye olmasına izin vermeyeceğiz'. Kağıdı bir arkadaşımla tekrar Çevik Bir'e gönderdim."

 

"YAZICIOĞLU ÇEVİK BİR'İN TEHDİDİNE BOYUN EĞMEDİ"

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, bu not trafiğinin ne anlama geldiğini şöyle açıkladı: "28 Şubat sürecinin kudretli paşası Çevik Bir, Refah-Yol iktidarını 7 milletvekiliyle ayakta tutan Muhsin Başkan'a irtica içerikli yolladığı mesajda tabiri caizse ayağını denk almasını söyledi. Yazıcıoğlu da Çevik Bir'e Türkiye'nin Suriye'deki Baascı rejim gibi bir baskı rejimiyle idare edilmesine izin vermeyeceklerini, dolayısıyla darbelere karşı milli iradeye sahiplenerek direneceği şeklinde cevap verdi. Merhum Genel Başkanımız aslında 'Siz darbe yapmayı düşünebilirsiniz, ama bizler de bu darbeye direneceğiz. Halkımızın baskıcı bir rejimle ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.' demek istemiştir. Kaldı ki Yazıcıoğlu, bu tehdide boyun eğmediğini 12 Haziran 1997 günü Başbakanlık'ta Necmettin Erbakan ve Tansu Çiller ile birlikte yaptıkları basın toplantısında, mezhepçi, antidemokratik, baskıcı bir zihniyetin ülkede darbe yapmasına müsaade etmeyeceklerini ve Çiller'in Başbakanlığı'nda kurulacak hükümete, bütün baskı ve dayatmalara karşı güvenoyu vereceklerini açıklayarak göstermişti."

 

"ÇEVİK BİR, YAZICIOĞLU'NA O MESAJI NEDEN GÖNDERDİ?"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Yazıcıoğlu'na o mesajı neden gönderdiğinin Çevik Bir'e sorulmasını istedi. Kartal, "Çevik Bir ile Muhsin Yazıcıoğlu arasındaki 'İran-Suriye atışmasının' ne anlama geldiğini gerek 28 Şubat sürecini yürüten savcıların gerekse Malatya Özel yetkili savcılarının araştırmasını istiyoruz. Darbe soruşturmasını yürüten savcıların Çevik Bir'e böyle bir mesajı neden gönderme ihtiyacı hissettiğini, asıl maksadının ne olduğunun soruşturma kapsamında değerlendirilmesini istiyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset