Yazıcıoğlu:Gül'e Oy Vereceğim

BBP Sivas Milletvekili ve Genel Başkan adayı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Cumhurbaşkanlığı seçiminde oylamaya gireceğim. Birinci turda seçilmesini sağlamak adına Abdullah Gül'e oy vereceğim'' dedi.Yazıcıoğlu, BBP'nin Sürmeli Otel'de gerçekleştirilen 3. Olağanüstü

Yazıcıoğlu:Gül'e Oy Vereceğim

BBP Sivas Milletvekili ve Genel Başkan adayı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Cumhurbaşkanlığı seçiminde oylamaya gireceğim. Birinci turda seçilmesini sağlamak adına Abdullah Gül'e oy vereceğim'' dedi.

Yazıcıoğlu, BBP'nin Sürmeli Otel'de gerçekleştirilen 3. Olağanüstü Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı adayı, Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün yeterliliğe sahipse bir an evvel cumhurbaşkanı olmasından yana olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir an önce cumhurbaşkanını seçmesi gerektiğini belirten Yazıcıoğlu, ''Hatta mümkünse birinci turda seçilsin. İşi geciktirmek, ayak diretmek bize uygun bir davranış değil. Cumhurbaşkanının üçüncü turda mutlaka seçileceği bilinirken bunu geciktirmenin anlamı yok'' dedi.

Anayasa'ya göre, milletvekillerinin oylarının rengini açıklamasının doğru olmadığını belirten Yazıcıoğlu, ''Ama biz bir siyasi partiyiz. CHP, TBMM'yi yine boykot edeceğini söyledi. 'Benim istediğim ölçülerde bir cumhurbaşkanı olacak' diyor. Böyle olmaz'' diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkanlığı için tek aday olarak seçime girecek. Kurultayda ayrıca, Merkez Karar Yürütme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset