Yaylalı'dan önemli açıklamalar

 İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, yapılan tüm bilimsel çalışmaların, sağlıklı bir kentleşme için yerleşme ve yapılaşma süreçlerinin risk yönetimini içerecek biçimde yenilenmesi gerekliliğini ortaya koyduğunu söyledi.Yaylalı,

Yaylalı'dan önemli açıklamalar

 

İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, yapılan tüm bilimsel çalışmaların, sağlıklı bir kentleşme için yerleşme ve yapılaşma süreçlerinin risk yönetimini içerecek biçimde yenilenmesi gerekliliğini ortaya koyduğunu söyledi.

Yaylalı, yaptığı açıklamada, 17 Ağustos depreminin üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen, Türkiye'de deprem gerçeğinin halen sürdüğünü belirterek, "Deprem, tek bir gecede on binlerce insanımızın hayatını alt üst etmiş, yol açtığı şokun ardından yaşanan çaresizlik depremi adeta toplumsal bir travmaya dönüştürmüştü. Geçen sürede beklenilen ve yapılması olanaklı mühendislik tedbirleri acilen hayata geçirilmelidir" dedi.

Oda olarak, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunu önemsediklerini ifade eden Yaylalı, "Kanunun düzgün planlama, şeffaf çalışma ve paylaşımcı bir yönetim şekliyle olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. Yapılan tüm bilimsel çalışmalar, sağlıklı bir kentleşme için yerleşme ve yapılaşma süreçlerinin risk yönetimini içerecek biçimde yenilenmesi gerekliliğini ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Yaylalı, bu bağlamda afet zararlarını azaltma kapsamında onarım ve güçlendirme çalışmaları ile kentsel yenileme uygulamalarının birlikte düşünülmesi, acil durum planlarının hazırlanması, toplumun afet tehlikesi ve riski konusunda bilinçlendirilmesi, arama, kurtarma faaliyetlerinde eğitim ve örgütlenmenin sağlanması, kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanması, mühendislerin meslek içi eğitimi ve yetkinliği konularının birlikte planlanması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset