Yargı paketi meclise geliyor

 AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 3. Yargı Paketi'ni Meclis tatile girmeden yasalaştırmaya çalışacaklarını bildirdi.Elitaş, Mecliste gazetecilerin soru üzerine, ''3. yargı paketi hafta sonunda Meclis gündemine gelecek. Muhalefetin bu konuda daha

Yargı paketi meclise geliyor

 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 3. Yargı Paketi'ni Meclis tatile girmeden yasalaştırmaya çalışacaklarını bildirdi.

Elitaş, Mecliste gazetecilerin soru üzerine, ''3. yargı paketi hafta sonunda Meclis gündemine gelecek. Muhalefetin bu konuda daha önce talepleri vardı. Muhalefetle konuyu görüşeceğiz ve Meclis tatile girmeden paketi yasalaştırmaya çalışacağız'' dedi.

3. Yargı Paketi'ne göre, Ekonomik faaliyetini bedeni çalışmasıyla sürdüren borçlunun mesleğini sürdürebilmesi için gerekli olan her türlü eşya, aile bireyleri için lüzumlu eşya, borçlunun haline münasip evi ve öğrenci bursları haczedilemeyecek.

İcra ve iflas dairelerine yapılacak her türlü nakdi ödeme, bankalarda icra ve iflas dairesi adına açılan hesaba yatırılacak. Güvenli elektronik imza, elle atılan imzayla aynı ispat gücüne haiz olacak. Hacizli malların satış ilanı elektronik ortamda da yapılabilecek.

Pakette, hakimlerin tutuklama yerine adli kontrol uygulayabileceğine yönelik düzenlemeler yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler