Yalçınkaya'dan CHP'ye şok

CHP'nin bir Alman vakfından para aldığı iddiaları üzerine harekete geçen Başsavcı Yalçınkaya, Nazizm ve Almanya uzmanı Talip Doğan Karlıbel'den belge istedi. Almanya ve Nazizm uzmanı Talip Doğan Karlıbel, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın,

Yalçınkaya'dan CHP'ye şok
CHP'nin bir Alman vakfından para aldığı iddiaları üzerine harekete geçen Başsavcı Yalçınkaya, Nazizm ve Almanya uzmanı Talip Doğan Karlıbel'den belge istedi.

Almanya ve Nazizm uzmanı Talip Doğan Karlıbel, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, CHP'nin ''CHP'nin Alman Ebert Vakfı'ndan yardım aldığı'' iddiaları üzerine kendisinden belge istediğini söyledi.

''CHP'nin Alman Ebert Vakfı'ndan yardım aldığı'' iddialarıyla ilgili bugün bir gazetede yer alan haberde, ''Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının konuyla ilgili inceleme başlattığı, iddialara ilişkin bilgi, belgeleri gazeteden istediği'' belirtilmişti.

Başsavcı'ya göre inceleme rutin!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, ''Bütün siyasi partilerin faaliyetleri başsavcılığımız tarafından rutin olarak Anayasa ve yasaların verdiği görev ve yetki çerçevesinde izlenmektedir'' dedi.

Öte yandan, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Klemens Semtner, CHP'nin bir Alman vakfından para yardımı aldığı iddialarını içeren haberleri ''uydurma'' olarak niteleyerek, yayımlanan belgenin de ''sahte olduğunun çok açık olduğunu'' söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset