Volkan-Tayyip Derbisi Olacak

Aşık, haber61.net'e yaptığı özel açıklamada Trabzon Belediye Başkanlığı yarışını derbi mücadelesine benzetti Aşık” Belediye başkanlığı seçimleri il, ilçe ve belde merkezlerinde yapılır ama en çok il merkezlerindeki seçim dikkat çeker ve iki aday arasında

Volkan-Tayyip Derbisi Olacak

Aşık, haber61.net'e yaptığı özel açıklamada Trabzon Belediye Başkanlığı yarışını derbi mücadelesine benzetti

 

Aşık” Belediye başkanlığı seçimleri il, ilçe ve belde merkezlerinde yapılır ama en çok il merkezlerindeki seçim dikkat çeker ve iki aday arasında geçer. Öne çıkan iki aday kendi partilerinin aldığı oydan çok daha fazla oy alır.” dedi.

 

Aşık Trabzon seçimlerini yorumlarken ilginç tespitlerde bulundu. “Bu yarışta iddialı olmayan adaylar partilerinin aldığı oyu da alamazlar.Trabzon Belediye başkanlığı seçimi bu sefer Türkiye'ye de herkesin gündeminde. Örneğin Adana'da ki insan, bitişiğinde ki Mersin Belediyesi seçimlerinden çok Trabzon'daki seçimle ilgileniyor. Yani Trabzon Belediye Başkanlığı seçimi, birazda Başbakanın tutumuyla Türkiye'ye mal olmuş bir seçim olacak. Dolayısıyla insanlar bu seçimi derbi maç bekler gibi bekliyor. Trabzon'da seçim AK Parti'yle CHP arasında geçer. Hatta Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan arasında geçecek. Herkes bu seçimin sonucu bekliyor ve herkes yerini almış. Oy vereceği yeri de biliyor. Muhtemelen de oyun %80'i bu iki parti arasında paylaşılır. Seçimi %41 alan parti kazanır. Benim gördüğüm bu partililer daha çok da Volkan beyin saflarında daha çok görünüyorlar.” dedi.

 

Ak Parti'deki aday adaylarını da değerlendiren Aşık, Müsteşarlıktan istifa ederek aday adayı olan Orhan Gümrükçüoğlu'na parti teşkilatlarının yeterli desteği vermediğini öne sürdü. İşte Aşık'ın Orhan Gümrükçüoğlu ile ilgili ilginç değerlendirmeleri:“Orhan Gümrükcüoğlu benim okuldan arkadaşım. Meslekteyken de çok desteklediğim bir arkadaşım. Hatta Trabzon'dan sağlık müdürü olması için uğraştım ama bizim partiden karşı çıktılar yapamadık. Ancak, Orhan Gümrükcüoğlu, Trabzon Belediyesi için doğru bir isim değil. AK Parti açısından iki yönde değil, Gümrükçüoğlu Trabzon'a mal olmuş bir bürokratik hayatı olmadı. Yani Trabzon'un maçında, gecesinde, yaylasında ,düğününde, cenazesinde yoktur. Mizacıda zaten ona uygun değil. İkincisi, Gümrükçüoğlu ismi ortaya çıktıktan sonra kimse onu sahiplenmedi. Eğer parti onu sahiplenseydi, her gün yeni bir aday ortaya çıkmazdı. Bu ne anlama gelir bilir misiniz? Biz bu adayı benimsemedik ona güvenmiyoruz ve onla seçim alamayız. Ne il teşkilatı  ne de milletvekilleri bu ismi  kabul etti. Eğer Gümrükçüoğlu'na parti olarak sarılsaydılar, her gün başka bir aday arayışı ortaya çıkmazdı.  AK Parti seçime Orhan Gümrükçüoğlu'nu güçlendirerek değil de, adeta zayıflatarak giriyor.”

 

Eyüp Aşık, yaşanan sürece rağmen Ak Parti'nin Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan vazgeçemeyeceğini belirterek, sözlerini şöyle noktaladı “Ancak AK Parti bu saatten sonra Gümrükçüoğlu'ndan vazgeçemez. Baştan beri yanlış yapılıyor. Onların partileri aşağıdaki hatanın, yukarı gitmesini engellemiyor. Onların anlayışı komünist partileri gibi yukardan aşağı işliyor. Yani Aşağıda yanlış var, bunu yukarı bildirelim, başbakana bu yanlıştır, bu yanlıştan dönelim diyemiyorlar”.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset