Uzatılan Eli Havada Bırakmayız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığının, bir siyasi partinin iradesinin ve hükümet olma meselesinin dışında ve üstünde bütün Türkiye'yi temsil eden bir makam olduğunu belirterek, "Bu makam, partilerin küçük hesaplarının ve siyasi ihtirasları

Uzatılan Eli Havada Bırakmayız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığının, bir siyasi partinin iradesinin ve hükümet olma meselesinin dışında ve üstünde bütün Türkiye'yi temsil eden bir makam olduğunu belirterek, "Bu makam, partilerin küçük hesaplarının ve siyasi ihtiraslarının değil, demokratik kültür ve siyaset ahlakının öne çıkmasına neden olacak bir uzlaşmanın temsil yeri olmalıdır" dedi.

Partisinin ilk grup toplantısında konuşan Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminde TBMM'de hazır bulunacaklarını, aday ve seçim konusundaki tutumlarını daha sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını söylediklerini hatırlattı.
Bahçeli, bu konudaki "kronikleşen ağlama ve sızlamaların bıçak gibi kesildiğini" dile getirerek, "Artık hayali düşmanlar yaratarak, istismar edilecek bir husus kalmamıştır. Bu andan itibaren bu konudaki bütün sorumluluk, iktidar partisine geçmiş bulunmaktadır" dedi.

Bahçeli, cumhurbaşkanlığı konusunda şu değerlendirmelerde bulundu:
• Böylesi bir makama seçilecek şahıs için yalnızca iktidarın sahip olduğu meclis çoğunluğunun değil, parlamentoda temsil imkanı bulmuş veya bulamamış bütün siyasetin üzerinde uzlaşabileceği, çok geniş bir mutabakat zemininin aranması gereklidir.

• Türk Devletinin bu en yüksek merciinin, değerini ve önemini üstlenebilecek kişinin kim olacağından ziyade, bu makamı taşıyacak liyakatin ilke ve nitelikleri belirlenmeli ve öncelikli olmalıdır.

DİYALOG VE HOŞGÖRÜ
Bahçeli, yeni dönemde yapıcı bir rol oynayacaklarını, uzatılan elleri havada bırakamayacaklarını da ifade ederek, "Fakat bir taraftan el sıkarken, diğer el ile Mehmetçiğe kurşun sıkılmasına asla tahammülümüz olamaz" dedi.

MHP'nin Meclisteki mevcudiyetinin, Türk siyasetinin dengelerini değiştirmiş olduğunun ilk işaretlerinin alınmaya başladığını kaydeden Bahçeli, "Geçmişte Meclis çatısı altında sorun yaratan, milli hassasiyetlerle sıkıntıları olanların, anayasal çizgiye çekilmek durumunda kalmaları, kamuoyunun gözü önünde cereyan etmiştir" diye konuştu.
MHP TBMM grup başkanvekilliklerine Mersin Milletvekili Mehmet Şandır ve İzmir Milletvekili Oktay Vural seçildi. Şandır, Meclis Başkanlığı için bir aday göstereceklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler