Ustaoğlu istifayı geri aldı

AK Parti Akçaabat Belediye Başkan aday adayı Mahmut Ustaoğlu, dün Ankara'daki aday tanıtım toplantısında açıklanmaması ve tekrar kamuoyu yoklaması yapılacağı açıklamalarının ardından aday adaylığını geri çekmişti. Ustaoğlu dün gece yaşanan gelişmelerin ar

Ustaoğlu istifayı geri aldı

AK Parti Akçaabat Belediye Başkan aday adayı Mahmut Ustaoğlu, dün Ankara'daki aday tanıtım toplantısında açıklanmaması ve tekrar kamuoyu yoklaması yapılacağı açıklamalarının ardından aday adaylığını geri çekmişti.

Ustaoğlu dün gece yaşanan gelişmelerin ardından Ustaoğlu istifasını geri aldı.

Mahmut Ustaoğlu, Akçaabat teşkilatının böyle bir tepki koyduğunu ifade ederek, “İstifa ettik ama bu bir tepki reaksiyonudur. Teşkilatın dışlanmasına karşı bir tepkiydi bu. Karşılıklı etkileşim diyelim. Toplu değil ama herkesin aynı anda duyduğu bir tepki reaksiyonuydu. Bu yanlışlığı engelleyebilmek için bir tepkiydi. O yanlışlığı etkiledik. Bu nedenle istifa işleme konmadı” dedi.

Faruk Özak'ın yaptığı açıklamayı dikkate aldıklarını belirten Ustaoğlu, “Sonra toplu tepkiye dönüştü. Muhammet Balta'nın da açıklamasına bir tepkiydi bu. Şu anki durum sesimizi yukarıya duyurduk. Faruk Bey akşam bazı açıklamalar yaptı. Bu sesimiz yukarıya gitti demektir. Akçaabat'a rağmen Akçaabatlının bir başkasını başkan yapması mümkün değil. Yani bir ilçe düşünün kendisine rağmen oraya atanıyor. Böyle bir şey olursa AKP Akçaabat'ta seçimi kaybeder. Bizim tepkimizin sebebi buydu. Yoksa bu kişisel tepki değildi. Bir başkası olsun ama Akçaabat'ın kendi seçtiği biri olsun. Yukardan dayatma olmasın. Teşkilatımla beraber hareket ettim zaten. Evet Bakan Bey beni aradı, vekilimiz Mustafa Cumur aradı. Devam kararı aldık. Yanlışlık düzeltildi diye umuyoruz” dedi.  

Yola devam kararı aldıklarını ifade eden Ustaoğlu, “Bir problem yok. İrtibatsızlık olabilir. Biz yanlışlığı hissettiğimiz için  bunu yukarıya bildirmek istedik. Peşinde koştuk. Her halükarda yola devam diyeceğiz. Ama böyle bir şey olsaydı tepkimiz gereği istifa edecektik. Bu partiyi terk etmek anlamına gelmeyecekti. 2007 seçimlerinde olduğu gibi listeye girmediğim halde çalışacaktım. Şu an teşkilat tamam artık devam edebiliriz. Hep birlikte kararlıyız devam ediyoruz” dedi.

Şefik Türkmen'in adaylığı hakkında da açıklama yapan Ustaoğlu, “Şefik beyin varlığı birileri tarafından öne sürüldü. Ama partinin hiçbir kademesinde kabul edilmedi. Kaç dönemdir oluyor bu. Bir önceki seçimde de hatta ben bile dedim ki Şefik Beyi alalım. Şefik bey hem gelmedi. Gelmediği gibi öbür taraftan adaylığını açıkladı. O seçimde istemedi. Ondan sonra da hiçbir şekilde partiye gelmedi. Biz o kadar küçük bir parti miyiz? Peşine ne olur gel diye koşacak değil” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA CUMUR İKNA ETTİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur ve İlçe Başkanı Osman Çavuş'un dün gece Bakan Özak ile görüşmesinin ardından kararlarının değiştiğini ifade eden Ustaoğlu, “Mustafa Bey bizim işimizi yukarıda halledenimiz. Bizim her türlü hareketimiz aynı zamanda Mustafa Beyle birlikte sayın vekilimizden habersiz bir şey yapmayız. Devamlı irtibat halindeyiz. Hem teşkilatla hem vekilimizle birlikte hareket ediyoruz. Aynı şekilde istifa da ortak bir karardı. Ortak noktayı bulduk tepki koyduk ve olay çözüldü” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset