Ustakurt, güven tazeledi

Zorlu Grand Otel’de düzenlenen kongreye AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın, CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Murat Özçilingir, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Adalet eski Bakanı Şevket Kazan’ın

Ustakurt, güven tazeledi

Zorlu Grand Otel’de düzenlenen kongreye AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın, CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Murat Özçilingir, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

 

Adalet eski Bakanı Şevket Kazan’ın çok zor bir dönemde görev yaptığı belirten SP Genel Başkan Yardımcısı Av. Şeref Malkoç, “Çok zor bir dönemde görev yaptılar. Şuan mevcut yönetimdekiler SP’nin yeni iktidarı döneminde görev yapacaklardır. Biz salonlara sağmıyoruz. Stadyumlara sığmıyoruz. Cumartesi günü İstanbul’da Gazze’ye destek mitinginde de yapılacak olduğu gibi alanlara da sığmayacağız. Umarım seçimlerde ikinci cemre milletin eliyle sandığa düşecektir. Aslında Şevket Kazan bey söylenecek olan sözleri söyledi. Kendisinden Allah razı olsun. Erbakan hocamızın iyi gününde de, kötü gününde de yanında oldu. Hükümet kurulurken oradaydı, 12 Eylül geldiğinde cezaevine girerken beraber girdiler. Çıkarken de beraberdiler. 28 Şubat’larda bütün zorluklara rağmen beraber oldular. 28 Şubat’ın o zulmünden sonra dünyanın en haksız davasında Erbakan hocamla yargılandı. Hapise girdi ama çok şükür hapisten çıktı ve birinci gün İstanbul il teşkilatının seçimine katıldı. Biz böyle olduğumuz için ayaktayız. Hani bir zamanlar ANAP vardı. Nerede ANAP arkadaşlar. ANAP’ın belediye başkanları, milletvekilleri vardı. Bakanları vardı. Bir sözleri kanun olurdu. Cumhurbaşkanı seçtiler. Nerede ANAP arkadaşlar soruyorum size. DP ile ANAP’ın kongresine katıldım o kongre, koskoca ANAP’ın defin töreniydi aslında. Soruyorum size, 12 Eylül olmasaydı ANAP diye bir parti olur muydu. Benzer partilerde kendilerini ona göre hesap etsinler. Ama bizler bütün baskılara rağmen, bugün de varız, yarın da olacağız. Bütün baskılara rağmen dimdik ayaktayız. Son 5 yılda 1 milyon boşanma davası açılmış. 40 yıl önce söylenen söz bugün anlaşılıyor” diye konuştu.

 

seref_malkoc.jpg

 

“YILLARDAN BERİ DİYORUZ”

Malkoç sözlerine şöyle devam etti: “Bakın biz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a niye kızıyoruz, 8 bütçe yapmışsın faizcilere ödediğin para 530 kattrilyon. 2010 yılı bütçesinde koskoca Türkiye’de yatırıma ayrılan para 20 Kattrilyon. Kim başbakan olursa olsun bu faiz belasıyla ülkede baş etmeden. Bu ülkede ekonomi düzelmez. Muhterem Erbakan hocamız döneminde bir sıkıntı olmadı. Siyonizm beladır, büyük İsrail devletini kurmaya çalışıyorlar. Bunu yıllardan beri diyoruz. Şimdi İHH yardım filosunu Gazze’ye doğru çıkarttığında uluslar arası karasularında zorba devlet eşkıya devlet İsrail terörist devlet. 9 kardeşimizi şehit ettiğinde yavaş yavaş anlaşılmaya başlandı. İskenderun’da gencecik yavrularımıza kalleşçe roket atıyorlar ve onları şehit ediyorlar" dedi.

 

sp_kongre.jpg

 

Malkoç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizce neden deniz üssünde oldu. O gemide şehit olan kardeşlerimiz ama iki tanesi partimizin teşkilatında bulunan insanlar. Biz milli görüşçüler bugün meclisin dışındayız evet ama Türkiye’nin siyasetine biz yön veririz, vermeye de devam edeceğiz. Kavgacı siyaset değişiyor, artık üslup değişiyor. Bir daha kötü örnek olan siyasiler olmayacak. Hangi parti olursa olsun arkadaşlarımızı gördüğünde ne diyorlar ne güzel genel başkanınız var. Bakınız Türkiye’nin önü açıktır. Bu gelişme hızını ayarlayacak olanlar da milli görüşçülerdir”

 

Haber: Batuhan Hazar ÇAVDAR / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler