Uludere olayı için yemin etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ne devlet ne de başka bir kurumun canlardan ve analardan aziz olmadığını ifade ederek, "Bizim siyasetimiz milletimize hakikat borcuna dayanır, Allah'a yemin ederiz, her şeyi sonuna kadar araştırır ve aydınlatır

Uludere olayı için yemin etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ne devlet ne de başka bir kurumun canlardan ve analardan aziz olmadığını ifade ederek, "Bizim siyasetimiz milletimize hakikat borcuna dayanır, Allah'a yemin ederiz, her şeyi sonuna kadar araştırır ve aydınlatırız" dedi.

Çelik, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu Köyü yakınlarında sınırdan geçen 35 kişinin bölücü terör örgütü PKK militanı sanılarak öldürülmesinin ardından Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Rahmet olsun 35 canımızı, yüreğimizi, evladımızı toprağa verdik. Devletle millet arasındaki bağ siyasi hakikattir. Siyasetimiz bu bağla bağlamıştır kendini. Ne devlet ne başka bir kurum, canlardan ve analardan daha aziz değildir. Bizim siyasetimiz milletimize hakikat borcuna dayanır. Biz canlardan ve canları için yanan analardan yanayız her şeyden önce. Gerçeği ortaya çıkarmayı Allah katında onlara borcumuz biliriz. Allah'a yemin ederiz, her şeyi sonuna kadar araştırır ve aydınlatırız. Açıklanmadık bir şey bırakmayız. Giden canlar bu ülkenin canları" ifadelerini kullandı.

"İstismar siyasetine ne kadar karşıysak, örtbas etme siyasetine de o kadar karşıyız" diyen Çelik, şunları kaydetti:

"Her şey tam açıklığa kavuşacak. Uludere içimizi yakan bir acıdır. Olayın aydınlanması için her katkıya ihtiyaç var. İstismar siyaseti de, örtbas siyaseti de kabul edilemez. Uludere, yürek yakan bir olay. Ne istismar siyasetine, ne de örtbas siyasetine izin vermeyiz. İstismar ve örtbas birbirinin ikizidir. Irak sınırında gencecik canları kaybettik. Olayın tüm yönleriyle aydınlanması için elimizden geleni yapacağız. Allah rahmet eylesin hepsine" dedi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler