Ufuk Uras Parkta Yemin Etti

İstanbul'dan Bağımsız Milletvekili ÖDP eski Genel Başkanı Ufuk Uras, TBMM'ye gelmeden önce Kızılay Güvenpark'ta Meclis'te yapacakları için söz vererek, “Ne mutlu solcuyum diyene dedi.Uras, yemin töreni için dün gece İstanbul'dan trenle Ankara'ya geldi. An

Ufuk Uras Parkta Yemin Etti

İstanbul'dan Bağımsız Milletvekili ÖDP eski Genel Başkanı Ufuk Uras, TBMM'ye gelmeden önce Kızılay Güvenpark'ta Meclis'te yapacakları için söz vererek, “Ne mutlu solcuyum diyene dedi.

Uras, yemin töreni için dün gece İstanbul'dan trenle Ankara'ya geldi. Ankara'da ÖDP Genel Merkezi'ne gelen Uras'ı, burada diğer illerden gelen ÖDP'liler karşıladı. Bir süre parti önünde davul-zurna eşliğinde halay çekerek slogan attılar. Öğlen saatlerinde Uras, partililerle beraber Kızılay'a kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık “Meclis'e Ufuk geldiö, “Yaşasın aşk, devrim ve sosyalizmö sloganları atan ÖDP'liler, MHP Çankaya İlçe binası önünde, “İşte burası faşist yuvasıö sloganını attılar.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Güvenpark'a kadar gelen Uras, burada parti otobüsü üzerine çıkarak konuşma yaptı. Konuşmasına, “Barajı deldik, tünel kazarak buraya geldikö diye başlayan Uras, “Aşkın, devrimin, sosyalizmin neferlerine selam olsunö dedi. Kendisini karşılamaya gelen herkese teşekkür eden Uras, polisleri ima ederek, “Üniformalı yoksullar, hoş geldinizö diye hitap etti.

Seçim öncesinde seçmenlere verdiği sözleri tekrar hatırlatan Uras, “6 ay sonra bir araya geldiğimizde iki yakam elinizde olsunö diye konuştu. Uras, artık "çetelere, emek düşmanlarına, kadın düşmanlarına karşı bir iradenin" Meclis'te olduğunu belirterek, “hodri meydanö dedi.

ÜÇ KARANFİL-

Konuşması sırasında elinde 3 karanfil tutan Uras, “Elimde tuttuğum üç karanfilin sahipleri bizimle olsun sözleri üzerine Uras'ı dinleyenler “Mahir, Hüseyin, Ulaş, kurtuluşa kadar savaş sloganı attılar. Uras konuşmasında Hrant Dink, Mina Urgan, Fakir Baykurt gibi bir çok ismi de anarak, “Selam olsun onlaraö diye konuştu.

Meclis'te iş bitiren milletvekillerini teşhir etmek için bir ayağının sokakta bir ayağının da parlamentoda olacağını belirten Uras, “Ne mutlu solcuyum diyene, ne mutlu devrimciyim diyene, ne mutlu demokratım diyene, ne mutlu sosyalistim diyeneö dedi.

Uras konuşmasını, "inadına devrim, inadına aşk, inadına sosyalizm yoldaşlar" diyerek bitirdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset