"Uçak vurulursa suçlusu Erdoğan"

AK Parti'den ayrılarak kurduğu Türkiye Partisi'ni kapatan Abdüllatif Şener, Erdoğan'ı iç ve dış politikada yanlış yapmakla suçladı.AK Parti'den ayrılarak kurduğu Türkiye Partisi'ni kapatan Abdüllatif Şener , oy oranının başarıyı göstermediğini belirterek,

"Uçak vurulursa suçlusu Erdoğan"

AK Parti'den ayrılarak kurduğu Türkiye Partisi'ni kapatan Abdüllatif Şener, Erdoğan'ı iç ve dış politikada yanlış yapmakla suçladı.

AK Parti'den ayrılarak kurduğu Türkiye Partisi'ni kapatan Abdüllatif Şener , oy oranının başarıyı göstermediğini belirterek, "Türkiye'nin en başarısız insanı Başbakan Erdoğan'dır. Bu yüksek oy oranına rağmen izlediği iç ve dış politikada yanlış yapan bir kişiye başarılıdır demek doğru değildir" dedi.

Abdüllatif Şener tatil için ailesiyle birlikte Bartın'ın Amasra İlçesi'ne geldi. Bir restoranda yemek yiyen Şener gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Terör olaylarından en çok etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Şener, "1983 yılında başlayan terör olayları, inişli çıkışlı bir seyir takip etmiştir. En son Erdoğan'ın başbakan olduğu tarih itibariyle Türkiye'deki terör sıfır noktasındaydı. Fakat daha sonraki yıllarda tırmanışa geçmiştir ve bugün itibariyle tarihi zirve noktasındadır. Bunda terör örgütünün iç ve dış bağlantılarının önemli bir payı vardır ama terör olaylarını ortadan kaldırmak, terörle mücadele etmek, iktidarın sorumluluğudur" dedi.

TERÖR ZİRVE YAPTI

Uygulanan politikalar nedeniyle terörün zirve yaptığını belirten Şener, "Dünyanın hiçbir yerindeki siyasi iktidar, ülkesinde var olan terör hadiselerinin sorumluluğunu, başka yerlerin üzerine atmamıştır. Ancak, Türkiye'de yetkili ve sorumsuz bir iktidar vardır. Nitekim başbakanın konuşmalarına baktığınız zaman, başta CHP olmak üzere terör hadiseleri nedeniyle muhalefeti suçlamaktadır. Bu gerçekten dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek bir garabeti ifade etmektedir. Bir taraftan başbakanın uyguladığı iç politika yanlıştır, bir taraftan uyguladığı dış politika yanlıştır. Bu kadar çok yanlışı bir araya getirirseniz elbette, sizin devri iktidarınızda terör zirve yapar" diye konuştu.

UÇAKLAR VURULURSA SORUMLUSU ERDOĞAN'DIR

Hükümetin Suriye politikasının yanlış olduğunu söyleyen Şener, "Suriye'de muhalefet var, onlara destek oluyor. Kamplardan bazı insanlar sınırı geçiyor ve terör eylemleri yapıyorlar. Suriye'de muhalefet kimdir dediğinizde ilk günden itibaren elinde silah ortalığı tarayan insanlar var. Sivilleri, yaşlıları, çocukları ve kadınları katleden bir muhalefet var. Nitekim Birleşmiş Milletler diyor ki, Suriye'deki muhalefette insan hakları ihlali yapıyor. Yaptıkları uluslararası basın kuruluşlarında yayınlanıyor. Böyle bir muhalefeti desteklemek Türkiye'nin görevi midir? Nerede hapishane kaçkını eşkiya varsa, farklı gruplar halinde Suriye'deki muhalefeti oluşturmuştur. Böyle bir muhalefet desteklenmez ki, yani bunları destekleyerek Türkiye'nin sınırları kevgire çevrildi. Bunların eline son model gelişmiş silahlar teslim edilemez. Eğer batı basının iddia ettiği gibi bu silahlar Türkiye'den veriliyorsa, yarın bu silahların PKK'nın eline geçmesi muhtemeldir. PKK yarın uçakları ve silahları vurmaya kalkarsa bunun sorumlusu Başbakan Erdoğan'dır" dedi.

SADDAM YÜZDE 50 ALIYORDU

Şener, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un, Ak Parti ile görüşmesinin sorulması üzerine ise şöyle konuştu:

"Dünyanın oyunu alırsınız, yanlış politikalar uygulayarak, ülkenize zarar verirsiniz. İstediğiniz kadar fazla oy alın bu sizin sadece başarısızlığınızı gösterir. Nitekim Saddam bir dönem halkın yüzde 50'sini alıyordu. Ama Irak halkının Saddam'dan çektiğini, Alman halkının Hitler'den çektiğini hiçbir zaman başkalarından çekmediğini biliyoruz. Dolayısıyla oy oranı başarıyı göstermez. Bana sorarsanız Türkiye'nin en başarısız insanı Başbakan Erdoğan'dır. Niçin vatandaş oy vermiştir, yetkilendirmiştir. Bu yüksek oy oranına rağmen izlediği iç ve dış politikada yanlış yapan bir kişiye başarılıdır demek doğru değildir. Dolayısıyla bu kadar çok ülkesine zarar veren bir insanın yanında olmak övünülecek bir durum değildir. Bunu tercih edenler açısından sıkıntı duyulması gereken bir durumdur"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler