Tutuklu vekiller yasası çıkıyor mu?

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tutuklu milletvekilleri konusunda TBMM'de bir düzenleme yapılacağı yönündeki haberlerle ilgili olarak, "Şu anda Meclis Başkanımızın bu tür bir girişimi olmuştur ve biz bu girişimi saygıyla karşılarız. Ama önümüze gelen nedi

Tutuklu vekiller yasası çıkıyor mu?

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tutuklu milletvekilleri konusunda TBMM'de bir düzenleme yapılacağı yönündeki haberlerle ilgili olarak, "Şu anda Meclis Başkanımızın bu tür bir girişimi olmuştur ve biz bu girişimi saygıyla karşılarız. Ama önümüze gelen nedir, ne değildir? Bunu görürüz" dedi. 

Başbakan Erdoğan, Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile yaptığı baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. 

 

Erdoğan, "Suriye'deki ateşkesi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Annan Planı'nı desteklediğimizi, bunun arkasında olduğumuzu ifade etmek isterim. Fakat bu planın yürüyüp yürümeyeceği, Suriye yönetiminin buna sadık kalıp kalmayacağı noktasına gelince, henüz içeriden aldığımız istihbari bilgiler maalesef olumlu istikamette değil. Hala rejim orada kan akıtmaya, öldürmeye devam ediyor. Ve tabii Suriye'den gerek Türkiye'ye gerek Ürdün gibi sınır, komşu ülkelere gidişler kaçışlar devam ediyor. Bu kaçıp gelenlerin verdiği bilgilere dayalı olarak sorduğumuzda, söylediğimizde içeride Şam dışındaki illerde, oralarda maalesef öldürme hadiseleri devam ediyor. Ve tankları çektik ifadesi kısmen doğru. 

Ama bu çekilen tanklar kışlalarına dönmüyor. Kırsal kesime doğru alınıyor. Belki mahalle aralarından, caddelerden bu görüntüler kayboluyor ama kırsal kesimde yine aynı şekilde her an saldırmaya hazır vaziyette bekliyor. Bu tankların kışlalarına çekilmesi lazım. Kışlalarına çekilmediği sürece burada Sayın Annan'ın 6 maddelik planındaki söz yerine geldi diyemeyiz. Şu anda BM Güvenlik Konseyi biliyorsunuz aldığı son kararla gözlemciler 

göndermeye başladı. Bu gözlemciler oraya geliyorlar. Gözlemciler de tabii yerlerinde bunu takip edecekler, görecekler. Onların da bu oradaki ziyaretleri, denetimleri çok büyük önem arz ediyor diye düşünüyorum. Temenni ederiz ki ölüm dursun, kan dursun." 

 

AB müzakere süreci 

Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de AB'ye üye olmak noktasında geçerli bir irade var mı? Türkiye'nin Ortadoğu'nun daha geçerli bir parçası olmasına ilişkin bir iradesi olduğuna dönük söylentiler var. Bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine şunları söyledi: 

 

"Avrupa Birliği bizim için aslında stratejik bir karardır, siyasi bir karardır. Ve biz bu siyasi, stratejik kararımızın arkasındayız. Biz buradan caymış değiliz, kararımızdan dönmüş değiliz. Ama ne yazık ki AB üyesi ülkelerin Türkiye'ye karşı ahde vefa anlayışında ne yazık ki çok büyük bir sapma var diyebilirim. Onlar sözlerini yerine getirmediler, getirmiyorlar. Biz sabırla yine çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim; şimdi Danimarka'dan sonra malum Güney Kıbrıs'ın dönem başkanlığı başlayacak. 

Tabii ki biz Güney Kıbrıs'ın dönem başkanlığını 6 ay ara vererek geçireceğiz. Çünkü biz Güney Kıbrıs diye bir devlet tanımıyoruz. Tanımadığımız bir Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile kalkıp da hiçbir zaman bir arada olamayız, aynı masaya oturamayız. Bu mümkün değil. Ama nedir, AB'nin kurumlarıyla görüşmeleri bizim de buradaki kurumlarımız yine yürütmeye devam ederler. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürürüz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset