Türk'ü yumruklayandan itiraz!

SAMSUN’da Ahmet Türk’e yumruk atan ve bağımsız milletvekili adayı olarak seçime giren 28 yaşındaki İsmail Çelik, oy pusulasında adının küçük yazıldığını öne sürerek, seçime itiraz etti. İtiraz dilekçesini İl Seçim Kurulu’na veren Çelik, "Bana oy atacak se

Türk'ü yumruklayandan itiraz!

SAMSUN’da Ahmet Türk’e yumruk atan ve bağımsız milletvekili adayı olarak seçime giren 28 yaşındaki İsmail Çelik, oy pusulasında adının küçük yazıldığını öne sürerek, seçime itiraz etti. İtiraz dilekçesini İl Seçim Kurulu’na veren Çelik, "Bana oy atacak seçmenler pusulada adımı göremediği için oy atamadıklarını söyledi. Bu yüzden Samsun’daki seçimin tekrar yapılmasını istiyorum" dedi. İl Seçim Kurulu, itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu’na gönderdi.

Arkadaşlarından topladığı 7 bin 734 TL’yi YSK’ya yatırıp bağımsız milletvekili adayı olan Çelik, geçen yıl 12 Nisan’da, Samsun’da görülen, 2 öldüğü Muş’un Bulanık İlçesi’ndeki olaylarla ilgili davanın duruşma çıkışında açıklama yapan Anayasa Mahkemesi kararı ile kapatılan DTP’nin eski genel başkanı Ahmet Türk’ü yumruklamıştı. İsmail Çelik, seçmenlere verilen oy pusulasında adının küçük yazıldığını öne sürerek seçimin iptalini isterken, şöyle dedi:

"Oy kullanımında yaşanan sorunlar var. Bağımsız adayların listede yerleri çok farklı. Partilerin isimlerinin yazılışına bakın, bağımsız adaylarınkine bakın. Partililerin isimleriyle aynı puntolarla olması gerekirken, bağımsız adayların ki mercekle baksan zor görünüyor. Çok büyük bir haksızlık yapmışlar. İtirazımızı yaptık."

Arkadaş ve akrabalarının bile ismini göremedikleri için oy atamadıklarını dile getiren İsmail Çelik, "Telefonla beni arayıp, ’adını pusulada göremiyoruz’ diye soruyorlar. Partilerin haricinde bize hiç bir şans tanımadılar. Biz seçimlerin iptal olmasını istiyoruz. Bunun takipcisi olacağım. Bu sorun benim oy oranımı düşürdü" diye konuştu.

Seçimlerde 455 oy alan İsmail Çelik itiraz dilekçesini İl Seçim Kurulu’na verdi. İl Seçim Kurulu ise, Çelik’in dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu’na gönderdiğini açıkladı.

İsmail Çelik, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP’ nin eski genel başkanı Ahmet Türk’e yumruklu saldırı gerçekleştirdiği için tutuklanarak 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmış geçen yıl Haziran ayında 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılıp daha sonra cezası 7 bin TL paraya çevrilmişti. Çelik kararla birlikte tahliye olurken, cezaya da itiraz etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset