Türklerle, Kürtler yeni tanışmadı

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de yaşayan Türkler ve Kürtlerin yeni tanışmadığını- belirterek, ''Biz bu topraklarda yaklaşık bin 100 yıldır Müslüman bir milletin çocukları olarak aynı toprağın, aynı medeniyetin insa

Türklerle, Kürtler yeni tanışmadı

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de yaşayan Türkler ve Kürtlerin yeni tanışmadığını- belirterek, ''Biz bu topraklarda yaklaşık bin 100 yıldır Müslüman bir milletin çocukları olarak aynı toprağın, aynı medeniyetin insanı olarak, akraba, hısım olarak yaşıyoruz ve inşallah kıyamete kadar da kardeşçe, dostluk içerisinde bu ülkenin çocukları olarak yaşamaya devam edeceğiz'' dedi.

Kurtulmuş, yurt gezileri kapsamında geldiği Bolu'da Boluspor-Giresunspor karşılaşmasının ilk yarısını izledikten sonra partisinin il teşkilatının açılışını yaptı ve esnaf ziyaretinde bulundu.

Daha sonra Köroğlu Otel'de vatandaşların sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, HAS Parti'nin çok kısa bir süre içerisinde örgütlendiğini bildirdi.

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini öne süren Kurtulmuş, tüm yurdu karış karış gezerek halkı kucaklayacaklarını ifade etti.

Numan Kurtulmuş, terör olaylarıyla ilgili bir soru üzerine, bu sorunun Türkiye'de 30 yıldır devam ettiğini ve herkesin bu sorun yüzünden acı çektiğini söyledi.

Terör sorununun Türkiye'ye bir hesaplamaya göre 350 milyar dolar, bir hesaplamaya göre ise 1 trilyon dolar zararının olduğunu dile getiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''(Terör sorunu, Güney Doğu Anadolu sorunu, Kürt sorunu) ne derseniz diyin adı çok önemli değil. Bu sorun yüzünden 10 binlerce insanımız şehit olmuş, binlerce çocuk dağlarda ölmüş, köyler yakılmış, mezralar terk edilmiş ve insanlar yoksulluğun içerisine düşürülmüş. Bu ülkede yaşayan Türkler ve Kürtler yeni tanışmış değil. Biz bu topraklarda yaklaşık bin 100 yıldır Müslüman bir milletin çocukları olarak aynı toprağın, aynı medeniyetin insanı olarak, akraba, hısım olarak yaşıyoruz ve inşallah kıyamete kadar da kardeşçe, dostluk içerisinde bu ülkenin çocukları olarak yaşamaya devam edeceğiz.''

''Büyük güçlerin'' terörü her zaman bir araç olarak kullandığını belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

''Maalesef günümüz dünyasında terör bazı ülkeler tarafından güç olarak, hatta uluslararası ilişkilerin bir parçası olarak kullanılıyor. Bir tarafta terör siyaseti, diğer tarafta derin çetelerin arasında sıkışıp kalmış bir bölgeden bahsediyorum. 30 yılı aşkın süredir devam eden bir süreç... Birileri köy yakmış, insanlara eziyet etmiş. Bunları devlet adına yapmış. Biz Anadolu'yu, Doğu Anadolu'yu çok yakından biliyoruz. Zavallı, oradaki fukara insanlar gece terör örgütü tarafından, gündüz de 'devlet' tarafından hesaba çekilmiş. 'Devlet adına iş yapıyor' iddiasındaki bazı adamlar tarafından...

Fırat'ın doğusunda 10 binin üzerinde faili meçhul cinayetin işlendiğini biliyoruz. Bunların içerisinde hala çoğunun cesetleri bulunabilmiş değil. Bunların bir kısmı mezar evlerden çıkıyor. Bu sorun bu şekilde sürdürülemez. Biz bu sorunu çözmek istiyor muyuz, istemiyor muyuz? Yoksa istiyormuş gibi mi yapıyoruz? HAS Parti olarak milletimizin büyük çoğunluğunun beklentisi doğrultusunda bu sorunu bir an evvel çözmemiz lazım. Peki nasıl çözeceğiz? Hangi sorunu çözerseniz çözün yüzde 100 herkesin mutabakatını almanız mümkün değil ama biz bu sorunu çözerken büyük çoğunluğun kabul edeceği çözümü ortaya koymak durumundayız. Kürtlerin hakkını, hukukunu koruyacak, Türkler'in de gururunu rencide etmeyecek insan hak ve özgürlükleri temelinde, bu ülkede yaşayan herkesin birinci sınıf eşit, özgür yurttaşlar haline getirildiği bir siyasi ve hukuki düzenleme yapılmalıdır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset