Türkiye ile ilgili flaş iddia!

Guardian gazetesinin tanınmış köşe yazarı Jonathan Steele, Suriye'ye soğuk savaş dönemini anımsatan bir yabancı askeri müdahalenin başladığını öne sürdüTürkiye, Ronald Reagan döneminde Nikaragua'daki Sandinistleri devirmek amacıyla ABD'nin silahlandırdığı

Türkiye ile ilgili flaş iddia!

Guardian gazetesinin tanınmış köşe yazarı Jonathan Steele, Suriye'ye soğuk savaş dönemini anımsatan bir yabancı askeri müdahalenin başladığını öne sürdü

Türkiye, Ronald Reagan döneminde Nikaragua'daki Sandinistleri devirmek amacıyla ABD'nin silahlandırdığı Kontraların üstlendiği Honduras'a benzetildi.

Guardian gazetesinin tanınmış köşe yazarı Jonathan Steele, Suriye'ye soğuk savaş dönemini anımsatan bir yabancı askeri müdahalenin başladığını öne sürdüğü yorumunda "Şimdi Honduras yerine, sözde Suriye Özgür Ordusu'nun organize olduğu güvenli bölge olan Türkiye'yi koyun" ifadelerini kullandı.

Jonathan Steele, Batı medyasını Suriye'deki gerçeklerini çarptırdığını, Katar Vakfı tarafından finanse edilen "Doha Tartışmaları"nca yaptırılan bir anketin Suriye halkının yüzde 55'inin Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görevinde kalmasını istediğini gösterdiğini ancak bu anketin Batı medyasınca görmezlikten gelindiğini kaydetti.

Suriye'ye yabancı müdahalenin başladığını ancak bu müdahalenin soğuk savaş dönemindeki modeli izlediğini öne süren Steele, şu iddialara yer verdi:

"Ronald Reagan'ın, Honduras'taki üstlerden Nikaragua'daki Sandinistleri devirmek amacıyla silahlandırdığı ve eğittiği Kontralara verdiği desteği hatırlıyor musunuz? Honduras yerine, sözde Suriye Özgür Ordusu'nun organize olduğu güvenli bölge olan Türkiye'yi koyun."

"NATO UÇAKLARI İSKENDURUN'A LİBYA GÖNÜLLERİ VE SİLAHLARI TAŞIYOR"

Steele, bu konuda da Batılı medyanın suskunluğunun "dramatik" olduğunu savunduğu yorumunda bu bağlamda medyanın CIA eski yetkilisi Philip Giraldi'nin ABD'li muhafazakar bir dergide yayımlanan makalesindeki yazdıklarıyla ilgilenmediği için eleştirdi. Yoruma şöyle devam edildi:

"Giraldi, NATO üyesi Türkiye'nin Washington'un vekili hale geldiğini ve hiçbir işaret taşımayan NATO uçaklarının Suriye sınırına yakın İskenderun'a gelerek Libyalı gönüllerini ve ele geçirilen, Muammer Kaddafi'nin silahlarını taşıdıklarını belirtiyor. "Fransız ve İngiliz özel kuvvetlerinden personel de, yerinde eğitim veriyor' diye yazdı."

"Topyekün bir savaş tehlikesi arttığı" görüşünü de dile getiren Steele, yorumuna son verirken "her taraftan gelen provokasyonlara rağmen Arap Birliği misyonunun Suriye'deki görevini sürdürmesinin öneminin altını çizdi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset