Trabzon'un Sivaslı konuğu

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, her kentin kendine has bir potansiyeli olduğunu belirterek nüfusu 150 binin üzerindeki bir kentte hizmet üretilemiyorsa bunun kaynak yokluğundan değil yönetim zafiyetinden kaynaklandığını söyledi. AK Parti Trabzon İl Baş

Trabzon'un Sivaslı konuğu
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, her kentin kendine has bir potansiyeli olduğunu belirterek nüfusu 150 binin üzerindeki bir kentte hizmet üretilemiyorsa bunun kaynak yokluğundan değil yönetim zafiyetinden kaynaklandığını söyledi.

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi Programına katılan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, yerel yönetici adayı olan katılımcılarla belediyecilik tecrübelerini paylaştı. Günümüzde dünyada ülkelerin değil kentlerin yarıştığını ve bu yarışta farklı olanların öne çıktığını belirten Aydın, her kentin kendine has bir yapısı ve farklılıkları bulunduğunu kaydetti.

Yerel yönetici adaylarına seçimlerde yapabileceklerini vaat etmeleri ve yapamayacaklarını kesinlikle vaat etmemelerini tavsiye eden Aydın, “Seçilmeniz durumunda unutmayın ki halkımız yapamadıklarınızdan dolayı değil, vaat edip yapmadıklarınızdan dolayı size hesap soracaktır. Buna çok dikkat edin. Halkı kandırmanın bir anlamı yok" dedi.

Sivas'ta hayal dahi edilemeyen ve yapılamaz denilen projeleri hayata geçirdiklerini ve bu başarının ardında inanma ve kararlı olmanın yattığını kaydeden Aydın, sonucu ne olursa olsun popülist davranılmaması uyarısında bulunarak şöyle konuştu:

“Eskiden iktidara gelen partiler hep oy kaybederdi. Ancak AK Parti gelecek seçimlere yönelik popülist siyaset yapmamasına rağmen oy kaybetmedi. Eğer ülkenin, kentin, halkın kazanmasını istiyorsak kişi olarak kaybetmeyi göze almalı ve popülist hareketlerden kaçınmalıyız. Eğer bundan dolayı halk sizi anlar ve 'devam et' derse edersiniz, ama sizi tercih etmezse buna da saygı duymalısınız.”

Bir kente yapılacak en önemli hizmetlerin alt yapıdan geçtiğini ancak alt yapı hizmetlerinin çoğunlukla görünmez olması sebebiyle pek tercih edilmediğine dikkat çeken Aydın, alt yapının oy olarak yansımayacağı düşüncesiyle hareket edilmesinin büyük bir yanlış ve kentte yaşayan insanlara da haksızlık olacağını söyledi.

Siyaset Akademisi'nin bir amacının da yapılan güzel çalışma ve projelerin paylaşılması olduğunu hatırlatan Aydın, belediye başkanlığının çok zor bir görev olduğunun altını çizerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Belediye başkanlığı yapmak gerçekten de çok zordur. Çünkü hizmette limit yoktur. Bizler öyle şeyler hedeflemeliyiz ki bizimle birlikte kent bambaşka bir görünüm kazansın ve her açıdan yaşanılabilir bir yer olsun.

Unutmayın ki her şehrin kendine has bir potansiyeli vardır. Nüfusu 150 binin üzerindeki kentlerde eğer hizmet üretilmiyorsa bu para ve kaynak yokluğundan değil yönetim zafiyetindendir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset