Trabzon'un Ayşe'sinden destek!

Trabzon’da başörtülü AK Parti Milletvekili aday adayı olan avukat Ayşe Sula Köseoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in başörtülü milletvekili aday adayları ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi.Konuyu basından takip ettiğini ifade eden Ayşe S

Trabzon'un Ayşe'sinden destek!

Trabzon’da başörtülü AK Parti Milletvekili aday adayı olan avukat Ayşe Sula Köseoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in başörtülü milletvekili aday adayları ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Konuyu basından takip ettiğini ifade eden Ayşe Sula Köseoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in ‘Başörtülü Milletvekili’ konusundaki açıklamalarının hukuka uygun, demokrasi ve insan haklarının gereği doğru bir açıklama olduğunu söyledi. Türkiye’de artık başörtüsünün bir tartışma konusu olmaktan çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Köseoğlu “TÜSİAD tarafından önceki gün kamuoyuna açıklanan yeni Anayasa Taslağı’na ilişkin raporda da TBMM'nde başörtülü milletvekili olmasına engel bir durum olmadığına dair bir vurgu yapılmıştır.

Meclis İç Tüzüğü’nün 56. maddesi kadın milletvekilleri için sadece ‘tayyör’ giyme koşulunu getirmektedir. Kanunlarımızda ve TBMM iç tüzüğünde başörtüsü ile TBMM’nde görev yapılmasını engelleyen bir durum söz konusu değildir. Ancak geçmişte yaşanan hukuksuz eylem nedeniyle hafızalara kazınan negatif algının toplumsal uzlaşı ile artık normalleştirmesi gerekmektedir. Bu anlamda gerek TÜSİAD'ın açıklamalarını gerekse sayın Gürsel Tekin'in açıklamalarını konunun polemik konusu olmaktan çıkarılarak normalleştirilmesi adına önemsiyorum. Ben bu dönemde CHP’nin de daha da ileri bir adım atarak başörtülü milletvekili aday adayı çıkarması bekliyordum” dedi.

“Yapılan açıklamalarla İnsan hakları, demokrasi ve özgürlükler bağlamında hepimizin aynı safta yer alması 21. yüzyılın parlayan yıldızı Türkiye'nin ve insanımızın önünü açacaktır” diyen Ayşe Sula Köseoğlu, “Sayın Gürsel Tekin'in bu açıklamasının samimi olduğunu umuyorum. Umuyorum ki CHP bu açıklamaların samimi olarak arkasında durarak bu sorunun toplumsal uzlaşıyla çözüme kavuşmasına katkı verir” şeklinde konuştu.

Köseoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nde Trabzon Milletvekili aday adayları mülakatının ise yarın olacağını sözlerine ekleyerek sonuçların Türkiye, Trabzon ve herkes için hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset