Trabzon'un 2. Kadın Vekili

Çok partili sisteme geçildikten sonra Trabzon'dan seçilen ilk kadın milletvekili Safiye Seymenoğlu oldu.

Trabzon'un 2. Kadın Vekili

Çok partili sisteme geçildikten sonra Trabzon'dan seçilen ilk kadın milletvekili Safiye Seymenoğlu oldu.

AK Parti Trabzon 5. sıra milletvekili adayı olan Safiye Seymenoğlu, AK Parti'nin Trabzon'dan 6 milletvekili çıkarmasıyla meclise girmeye hak kazandı.

Kadınların ilk kez oy kullandığı 1935 yılında TBMM'ye giren Ayşe Seniha Hızal'ın (1897-1985) ardından Seymenoğlu, Trabzon'dan meclise giren ikinci kadın milletvekili oldu.

Seymenoğlu, yaptığı açıklamada, Trabzon'un sosyal bir kent olduğunu belirterek, ''Bu anlamda çok doğru ve güzel bir seçim oldu. Halkımız yapılanları zaten takdir ediyordu. Oy vererek de bunu gösterdi'' dedi.

Mecliste kadın milletvekillerinin karar alma mekanizmalarındaki oranının çok düşük olduğunu ifade eden Seymenoğlu, şunları söyledi:

''Şimdi ise sadece AK Parti'den 29 kadın milletvekili seçildi. Bu çok büyük bir başarı. Kadınlar gelecek dönemlerde daha da iyi olacak. Kadınların sayısının artması partilere farklı bir bakış açısı getirecektir. Sadece erkeklerin yönettiği bir meclisin yarım meclis olacağını düşünüyorum. Kadın sorunlarına bakış açısından erkekler ne kadar başarılı olsalar da bir kadın gibi bakamadıkları için eksiklik olacaktır.''

Seymenoğlu, sorunların çözümü noktasında kadın milletvekilleriyle ortak çözüm yolları bulma konusunda çalışacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset