Trabzonlu Bürokrat’a iftira!

Teşkilat yasasını çıkarmaya çalıştığı için Trabzonlu bürokrat’a TBMM’de komplo kuruldu.TBMM’nin 6 bini bulan personel sayısını azaltmak ve torpili engellemek amacıyla Meclis’te daire başkanlıklarını ortadan kaldıran, yöneticilerin işine son veren ve sınav

Trabzonlu Bürokrat’a iftira!

Teşkilat yasasını çıkarmaya çalıştığı için Trabzonlu bürokrat’a TBMM’de komplo kuruldu.

TBMM’nin 6 bini bulan personel sayısını azaltmak ve torpili engellemek amacıyla Meclis’te daire başkanlıklarını ortadan kaldıran, yöneticilerin işine son veren ve sınavsız işe girişi yasaklayan teklifi çıkarmak için çalışan TBMM Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Neziroğlu’nun eşinin kardeşini sınavsız olarak TBMM’de işe aldırdığı iftirası atıldı.

Trabzonlu olan bürokrat Neziroğlu ise eşinin kardeşini işe aldırmak için torpil yapmadığını, kendisinin olayla bir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Neziroğlu ile ilgili olarak ortaya atılan bu iddiaların TBMM’de Teşkilat yasasını çıkarmaya çalıştığı ve bazılarının kuyruğuna bastığı için suçlandığı da gelen iddilar arasında.

Neziroğlu’na bağlı Arşiv Müdürlüğü’nde işe alınan Mustafa Çakmakçı’nın 4-C kadrosunda yaklaşık 2 bin lira maaşla çalıştığı öğrenildi. İstiklal Mahkemeleri’nin gizli tutulan tutanaklarının Türkçe’ye çevrilmesi için Osmanlıca bilen elemanlardan kurulan 8 kişilik ekip içine alınan Çakmakçı, böylece çok gizli kasalarda tutulan 150 bin sayfalık belgeyi inceleme ayrıcalığına sahip ekibe sınavsız olarak girmiş oldu.

Çakmakçı aynı zamanda, TBMMweb sayfasının Arapça’ya çevrilmesi işini de yürütüyor.

‘CV’SİNİ VERDİ, GİRDİ’
Trabzonlu Bürokrat İrfan Neziroğlu eşinin kardeşini işe kendisinin aldırmadığını, bu konuda ne Genel Sekreter ne de Meclis Başkanı ile konuştuğunu belirtirken, Çakmakçı’nın Osmanlıca ve Arapça tercümanı olduğunu, CV’sini Meclis’e verdiğini, ihtiyaç olduğu için de işe alındığını kaydetti.

Sınavsız eleman alınmasına karşı çıktığını belirten Neziroğlu, teşkilat yasasını çıkarmaya çalıştığı için TBMM içindeki bazı ekiplerin kendisine karşı kulis başlattığını, bu tür bilgilerin de basına kasıtlı olarak sızdırıldığını savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler