Trabzon'da Seracılar Güldü

Küresel ısınmanın etkisi ile Türkiye'nin birçok bölgesinde aşırı sıcaklar sonucu tarım ürünlerinde büyük gelir kaybı yaşanırken, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ise tam tersi yaşanıyor.Trabzon merkeze bağlı Akyazı Beldesi'nde seracılık yapan emekli öğretmen Me

Trabzon'da Seracılar Güldü

Küresel ısınmanın etkisi ile Türkiye'nin birçok bölgesinde aşırı sıcaklar sonucu tarım ürünlerinde büyük gelir kaybı yaşanırken, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ise tam tersi yaşanıyor.

Trabzon merkeze bağlı Akyazı Beldesi'nde seracılık yapan emekli öğretmen Metin Çolak, küresel ısınmanın Doğu Karadeniz Bölgesi'nde seracılığı olumlu yönde etkilediğini söyledi. Önceki yıllarda Trabzon'da bulutlu gün sayısının fazla olduğuna dikkat çeken Çolak “Ancak bu yıl ise güneşli gün sayısında önemli bir artış oldu. Geçtiğimiz yıllarda güneş ışığına hasret kalan seralarımızdaki ürünler, bu yıl güneşe doydu. Bu da ürün artışlarını sağladı.

Hava sıcaklıklarının da iyi gitmesi özellikle domates ve salatalık üretiminde ciddi artış sağladı. Akyazı'dan, Trabzon'daki pazarlara her gün 15 ton civarında domates ve salatalık gönderebiliyoruz” dedi.

Emekli öğretmen Metin Çolak, seralarında domates, salatalık, patlıcan, çilek, çiçek gibi pek çok ürün yetiştirdiklerini ifade ederek “Geçtiğimiz yıllarda Trabzon'un domates ve salatalık ihtiyacı Antalya'dan karşılanırdı.

Ancak bu durum tersine döndü artık Trabzon'un salatalık ve domates ihtiyacı başta olmak üzere birçok tarımsal ürünü bu yıl bölgeden karşılandı. Bugün Akyazı'da 100'den fazla sera var. 200 metrekarelik bir alandan 10 ton domates alabiliyoruz, bu durum bölge ekonomisine önemli bir gelir sağlıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset