Trabzon'da Rumları fena haşladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, bir Avrupa Birliği üyesi olan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin İsrail’e bir hava üssü verme durumunun değerlendirmesini Avrupa Birliği üyelerinin yapması gerektiğini belirterek "Ama şu ana

Trabzon'da Rumları fena haşladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, bir Avrupa Birliği üyesi olan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin İsrail’e bir hava üssü verme durumunun değerlendirmesini Avrupa Birliği üyelerinin yapması gerektiğini belirterek "Ama şu ana kadar böyle bir üs verilmiş değildir. Bu doğalgaz aramalarında iş birlikleri devam ediyor.

Son birkaç ay içerisinde iki defa İsrail’den Rum Kesimi’ne ziyaretçiler geldiğini göz önünde bulundurursak bu iş birliğini daha da geliştirecekleri ortaya çıkmaktadır.

Temennim, boylarına göre hareket etmeleri Akdeniz’i daha da ısıtacak olaylara fırsat vermemeleridir” dedi. 

Bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere bugün öğle saatlerinde havayolu ile İstanbul'dan Trabzon'a gelen KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Trabzon gezisinin ilk durağı olan Trabzon Valiliği'nde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Vali Dr. Recep Kızılcık'ın makamında kendisine sorulan “Geçtiğimiz günlerde İsrail savaş uçaklarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hava sahasını ihlal etti, bunun üzerine hem Türkiye’den hem KKTC’den protesto açıklamaları geldi ama bu durumun Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki petrol aramalarıyla bağlantılı olduğu söylendi.

Bu konudaki yorumunuz nedir“ şeklindeki soruya “Hem biz hem de Türkiye Cumhuriyeti olarak İsrail’in hava sahamızı ihlal etmesini protesto ettiğimizi açıkladık.

Tabi Güney Kıbrıs’ta doğal gaz aramaları yapılırken, İsrail’le de Güney’in işbirliği devam etmiştir. Bunun yanında İsrail’in Rum Kesimi’nde bir hava üssü kurmak için talepte bulunduğu bilgisi bize ulaşmıştır. Zaten daha önce de Fransızlara bir deniz üssü vermişlerdi.

Bir Avrupa Birliği üyesi olan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin İsrail’e bir hava üssü verme durumunun değerlendirmesini de Avrupa Birliği üyelerinin yapması gerekiyor ama şu ana kadar böyle bir üs verilmiş değildir. Bu doğalgaz aramalarında iş birlikleri devam ediyor.

Son birkaç ay içerisinde iki defa İsrail’den Rum Kesimi’ne ziyaretçiler geldiğini göz önünde bulundurursak bu iş birliğini daha da geliştirecekleri ortaya çıkmaktadır.

Temennim, boylarına göre hareket etmeleri Akdeniz’i daha da ısıtacak olaylara fırsat vermemeleridir” diye cevap verdi.

Ziyaretin anısına Vali Dr. Recep Kızılcık, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na kemençe hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler