Trabzon'da mitingler çakıştı

Saadet Partisi (SP) ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Trabzon'da düzenlemeyi düşündükleri mitingler aynı tarihe rastlayınca, SP'nin miting için daha önce başvuruda bulunması üzerine CHP yetkilileri mitingin ayrı bir tarihte yapılmasını kararlaştırdı.Y

Trabzon'da mitingler çakıştı

Saadet Partisi (SP) ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Trabzon'da düzenlemeyi düşündükleri mitingler aynı tarihe rastlayınca, SP'nin miting için daha önce başvuruda bulunması üzerine CHP yetkilileri mitingin ayrı bir tarihte yapılmasını kararlaştırdı.
Yaklaşan Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde Trabzon'da şu ana kadar sadece AK Parti, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla bir miting düzenledi. SP yetkilileri de Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un katılımıyla 21 Mart Cumartesi günü Trabzon'da miting düzenlemek için İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu. SP'nin başvurusundan daha sonraki bir tarihte de CHP Trabzon İl Başkanlığı aynı tarihte miting düzenlemek için başvuruda bulundu. İki mitingin de aynı tarihe denk gelmesi üzerine CHP yetkilileri mitingi daha ileri bir tarihte düzenleme kararı aldı.
SP Trabzon eski İl Başkan Yardımcısı ve İl Genel Meclisi üyeliği 1. sıra adayı Güntay Bulak, mitingle ilgili yaklaşık bir ay önce başvuruda bulunduklarını ve gerekli hazırlıkları tamamladıklarını belirterek CHP'nin de daha sonra aynı tarihte miting düzenlemek için başvuruda bulunduğunu söyledi.
CHP Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız ise 21 Mart Cumartesi günü miting düzenlemek için başvuruda bulunduklarını ancak SP'nin daha önce aynı tarih için başvuruda bulunduğunu öğrendiklerini söyledi. Yıldız, SP'nin gerekli hazırlıkları yapması üzerine kendilerinin mitingi daha ileri bir tarihte düzenlemeye karar verdiklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler