Trabzon'da Meclis üyesi o haritayı paylaştı! "CHP-İYİ Parti İttifak'ı olmazsa..."

Trabzon'da Meclis üyesi CHP-İYİ Parti İttifak'ının olması yada olmaması durumunda hangi belediyelerin alınabileceği ile ilgili harita paylaştı.

Trabzon'da Meclis üyesi o haritayı paylaştı! "CHP-İYİ Parti İttifak'ı olmazsa..."

31 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler yaklaşırken CHP ile İYİ Parti arasında ittifak yapılmayacağı konusu da gündemdeki yerini koruyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in seçimlerde ittifak yapılması yönündeki önerisi üzerine İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) geçtiğimiz günlerde toplandı. Yapılan toplantı sonrasında İYİ Parti GİK’ten önerinin kabul edilmemesi ve seçimlere tek başına girilmesi kararı çıktı. Oy çokluğu ile alınan kararın yankıları sürüyor.

İŞBİRLİĞİ OLURSA VE OLMAZSA HARİTALARI

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, İYİ Parti GİK üyesi Dr.Ahmet Zeki Üçok’un yaptığı paylaşıma dikkat çekerek, CHP ile İYİ Parti’nin ittifak yapması veya yapmaması durumunda alınacak belediyelere ilişkin harita yayınladı.

CHP’li Zorlu paylaşımında “İYİ Parti GİK de Ahmet Üçok, seçimde iş birliği olur yada olmazsa kazanılacak yerleri belirtmiş. İş birliği olmazsa memleket Tayyibistan olacak demiş. İYİ Partili dostlarımıza duyurulur” ifadelerine yer verirken paylaşılan haritada ittifak yapılmaması durumunda CHP sadece Muğla, İzmir, Edirne ve Kırklareli illerini ve 131 ilçede başarılı oluyor. İYİ Parti ise Büyükşehir yada il belediyesi kazanamıyor, sadece 1 ilçeyi kazanabiliyor.

İttifak yapılması durumunda ise CHP 18 il 189 ilçede, İYİ Parti 7 il 55-85 ilçede başarılı oluyor. İki parti toplamda 25 il, 244-274 ilçede başarılı oluyor. Bu iller Muğla, İzmir, Edirne, Kırklareli, Antalya, Mersin, Denizli, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa, Manisa, Uşak, Burdur, Adana, Hatay, Zonguldak, Artvin, Ardahan, Kars ve Yalova.

TRABZON'DA DEĞİŞİM YOK!

Yayınlanan haritada 31 Mart yerel seçimlerinde CHP ile İYİ Parti’nin ittifak yapması yada yapmaması Trabzon’un durumunu değiştirmiyor. İki durumda da Trabzon’u AK Parti’nin kazandığı görülüyor.

Karadeniz Bölgesinde ise AK Parti’nin üstünlüğü dikkat çekiyor. CHP ile İYİ Parti’nin ittifak yapmaması durumunda Karadeniz Bölgesinde AK Parti bütün illerde önde görülüyor. İttifak olması durumunda ise Zonguldak ve Artvin CHP-İYİ Parti İttifak’ına geçiyor.

İŞTE O HARİTALAR!

trabzonda-meclis-uyesi-o-haritayi-paylasti-chp-iyi-parti-olmazsa.webp

trabzonda-meclis-uyesi-o-haritayi-paylasti-chp-iyi-parti-olmazsa-001.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler