Trabzon'da 3 bin dolarlık maraton

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon yarı maratonu ile ilgili açıklama yaptı. Trabzon Belediyesi’nde beraberindeki belediye başkan yardımcıları ve Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Fatih Mehmet Akıntürk ile basın toplantısı düzenley

Trabzon'da 3 bin dolarlık maraton

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon yarı maratonu ile ilgili açıklama yaptı.

 

Trabzon Belediyesi’nde beraberindeki belediye başkan yardımcıları ve Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Fatih Mehmet Akıntürk ile basın toplantısı düzenleyen Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa organize ettiği Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nun 31'cisi, halk koşusunun ise 16’ıncısının Pazar günü koşulacağını belirtti.

Maraton için 272 yerli ve yabancı sporcunun kayıt yaptırdığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Kayıtlar Cumartesi günü saat 17.00'a kadar devam edecek. Şu ana kadar yapılan kayıt sayısı rekor olarak gözüküyor.  Geçen yıl 236 katılımcı ile kırılan rekoru bu yıl daha da yükselttik. Pazar günü yapılacak olan, 21 kilometre uzunluğundaki yarı maratona 2 Bulgar, 2 Moldova, 6 Kenya, 2 ABD, 4 Gürcistan, 1 Almanya ve 1 KKTC vatandaşı katılacak. 18 yabancı sporcudan 12’si erkek, 6’sı bayan oldu. Maratonlarda 254 Türk vatandaşı da kürsü için mücadele edecek” diye konuştu.

 

İŞTE ÖDÜLLER

Gümrükçüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl 23-30 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’de olimpiyat sıfatında bir ilk özelliği taşıyan Avrupa Gençlik Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak olan kentimizde organize edilecek olan bu maraton ve halk koşusunun başarılı bir şekilde sonuçlanacağına inancımız tamdır.

Halk koşusu 20 Şubat Pazar günü saat 09:00’da Sahil Yolu İkram Sofrası önünden başlayacak. Yarı maraton ise 09:30’da Emperyal üst geçidi altından start alacak.

Maraton’da bayanlar ve erkeklerde birinci olanlara 3000 Dolar, ikinci olanlara 2000 Dolar, üçüncü olanlara da 1000 dolar ödül verilecek.

Yarı maraton kapsamında Pazar günü 40 ila 75 yaş ve üstü sporcuların katılacağı Veteranlar koşusu da yapılacak.

Halk koşusu ve maraton için başvurular Trabzon Belediyesi’ne ait Cemal Kamacı Spor Merkezi’nde kabul edilmektedir. Maratona katılacak olan sporcular için herhangi bir ücret talep edilmezken, Tüm halkımızı maratona ve halk koşusuna davet ediyorum”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset