Trabzon'da 11 kadın aday

Proje Koordinatörü İnci Emirzeoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''40 Mahalle 40 Kadın Muhtar'' kampanyası üzerinde, platforma üye 7 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle temmuz ayından itibaren çalıştıklarını, çalışmalar sonucunda 40 mahallesi bulunan

Trabzon'da 11 kadın aday

Proje Koordinatörü İnci Emirzeoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''40 Mahalle 40 Kadın Muhtar'' kampanyası üzerinde, platforma üye 7 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle temmuz ayından itibaren çalıştıklarını, çalışmalar sonucunda 40 mahallesi bulunan Trabzon'dan ancak 11 aday çıkartabildiklerini belirtti.

Projenin temel amacının kadınları yerel yönetimlere dahil etmek, söz sahibi bir konuma getirmek olduğunu ifade eden Emirzeoğlu, ''Projemiz mahallelerde yapılan toplantılarla kadınlara duyuruldu. Sonrasında 20 kadın muhtar adayımızı yapılan eğitim çalışmalarıyla tespit ettik'' dedi.

Emirzeoğlu, başlangıçta 20 kadının, muhtar adayı olma isteğiyle yola çıktıklarını ancak bunların bir bölümünün eşleri, bir bölümünün ise yetişkin oğullarının karşı çıkması nedeniyle aday olamadıklarını vurgulayarak, ''Maalesef çok iyi donanımlı ve istekli bazı kadın muhtar adaylarımız eşleri ya da çocuklarının izin vermemesi nedeniyle aday olmaktan vazgeçtiler. Bazı adaylarım ise eşlerinin 'resimlerinin büyük afişlerde asılmaması' şartıyla adaylık izni alabildiler'' diye konuştu.

Gelinen noktada 11'e düşen kadın muhtar aday sayısının da kendileri için önemli bir başarı olduğuna dikkati çeken Emirzeoğlu, adaylara düzenlenen eğitim seminerlerinde uzman kişilerce ''genel ve yerel seçim, kampanya yürütme'' gibi konularda bilgiler verildiğini belirterek, şöyle devam etti:
''Ben aday olan bütün kadınların başarılı olacaklarına ve seçildikleri takdirde bu işi başaracaklarına inanıyorum. Dilerim ki bu adaylardan en az 5'i muhtar seçilsin. Trabzon halkı, bu kadınlarımız muhtar seçildiğinde şehrimizin değişimine şahit olacaklar. Bu nedenle Trabzonlulardan kadın muhtar adaylarımızı desteklemelerini bekliyoruz.''

Emirzeoğlu, kadın muhtar adaylarının seçilmesiyle siyasette kadının ''engellenmişliğinin'' bir nebze de olsa önüne geçilebileceğini, mahallelere kadın, anne eli değdiğinde nasıl bir değişim yaşandığına tüm Trabzon halkının şahit olacağını kaydetti.

-KADIN MUHTAR ADAYLARININ VAATLERİ-

Kadın muhtar adayları, seçildikleri takdirde mahallelerine kadın eli değeceğini ve bunun şehrin her yerinde hissedileceğini iddia ediyorlar.
Adaylardan bazıları seçilmeleri durumunda mahallelerine toplum merkezi, üst geçit, pazar alanı ve kadınların ürettikleri ürünlerin satılabileceği alanlar oluşturmayı vadediyorlar.

Yalı Mahallesi'nde 15 yıldır muhtarlık yapan ve yeniden aday olan Filiz Hardaloğlu, kadın adayların artmasının kendisini çok sevindirdiğini, mahalle sakinlerinin adaylara destek vermesi gerektiğini belirtti.

Hardaloğlu, mahallesinde muhtarlığa aday olan iki kişinin de kendi azası olduğunu ifade ederek, ''Aza arkadaşlarımdan birinin seçimi kazanması durumunda evrakı o kişiye teslim eder ve kutlarım'' dedi.

Kemerkaya Mahallesi muhtar adayı Birsel Turfanda, adaylığı konusunda ailesinin desteğini aldığını, hizmet etmeyi sevdiği için bu yola çıktığını söyledi.
Üç erkek rakibi bulunduğunu ifade eden Değirmendere Mahallesi muhtar adayı Özlem Tosun, seçilme şansının yüzde 90 olduğuna inanıyor.

Söğütlü Mahallesi muhtar adayı emekli memur Zehra Temel, 7 yurt binasının bulunduğu mahallesinde toplum merkezi kurmanın en büyük hayali olduğunu, burada hem öğrencilere hem de mahalle sakinlerine çeşitli imkanlar sunulmasını sağlayacağını kaydetti.

Kurtuluş Mahallesi muhtar adayı Sevil Sarıçiçek ise mahallelerde sorunlara genellikle kadınların muhatap olduklarını, bu nedenle mahallede yaşayan kadınların kendisini desteklediklerini söyledi.

Mahallesinin sorunlarını çok iyi bildiğini anlatan Esentepe Mahallesi muhtar adayı Nuray Araslı Bayram, ''Mahalle sakinlerinin isteklerinin yakın şahidiyim. Öncelikle mahallemize pazar yeri kurulması, kadınların oturabilecekleri mekanlar oluşturmak ve düğün salonu yapılması için çalışacağım'' dedi.

Yeni Mahalle muhtar adayı Müzeyyen Güner Akman, seçilmesi durumunda öncelikle mahallede bulunan ilköğretim okulunun önüne üst geçit yapılmasını sağlayacağını belirtti.

Çarşı Mahallesi muhtar adayı Fatma Sıvalıoğlu, yapacakları konusunda söz veremeyeceğini, çünkü mahalle esnafı ve halkıyla birlikte hareket edilmesi durumunda ancak bir şeyler yapabileceğini vurgulayarak, herkesin desteğini istedi.

Fatih Mahallesi muhtar adayı Şadiye Demirtaş da kadınların da erkekler gibi muhtarlık yapabileceğini kanıtlayacaklarını, el ele verildiğinde bunu başarılabileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset