Trabzon SP "İsrail durmuyor"

Saadet Partisi (SP) Trabzon İl Başkanı Ömer Topaloğlu, ''Dünya barışına engel olmak için yaptığı bütün kötülükleri görev kabul eden İsrail, durmak bilmiyor'' dedi. Topaloğlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Mescid-i Aksa'ya giden bütün yo

Trabzon SP "İsrail durmuyor"

Saadet Partisi (SP) Trabzon İl Başkanı Ömer Topaloğlu, ''Dünya barışına engel olmak için yaptığı bütün kötülükleri görev kabul eden İsrail, durmak bilmiyor'' dedi.

Topaloğlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Mescid-i Aksa'ya giden bütün yolların İsrail askerlerince abluka altına alındığını belirterek, ''50 yaş altındaki Kudüslülerin Mescid-i Aksa'ya yaklaşmaları İsrail tarafından yasaklandı. Yahudiler Mescid-i Aksa'yı işgal etmek için bir milyon Yahudi'nin Mescid-i Aksa'ya yürümesi çağrısında bulunuyor. Bu gidişat devam ederse ve dünya kamuoyu sessiz kalırsa, çok büyük katliamlar yaşanabilir'' diye konuştu.

Partilerinin, dünyanın genelinde olduğu gibi Filistin'de yaşananları sürekli takip ettiğini ifade eden Topaloğlu, ''Son bir haftadır işgalci İsrail ordusunun Mescid-i Aksa'yı kuşatmasıyla başlayan son olayları da aynı şekilde yakından takip ediyor, bu çerçevede bölgeyle ilişkili tüm sivil ve yerli unsurlarla da haberleşerek 'ne yapabiliriz' sorusuna cevap arıyoruz'' dedi.

Türkiye, İran, Suriye ve Mısır başta olmak üzere tüm dünyayı daha acil karar vermeye davet ettiklerini anlatan Topaloğlu, şunları kaydetti:
''IMF toplantıları nedeniyle çok sayıda devlet ve hükümet yetkilisi şu an İstanbul'dadır. Hükümet bu imkanı da değerlendirerek acil bir plan yapmalıdır. Kudüs bizim için Trabzon gibidir, Ankara gibidir, İstanbul gibidir. İşgalci İsrail savaş uçakları şu an bile Konya'dadır. Artık bu lekeden kurtulmalıyız. İnsani konularda tek ses, tek yürek olmalıyız.''
Topaloğlu, İsrail'in ''dünya barışına engel olmak için kötülük yapmayı görev kabul ettiğini, durmak bilmediğini'' iddia etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset