Trabzon siyasetinde transferler...

AK Parti, ANAVATAN Partisi'nin son il başkanı Fahrettin Aksoy'u meclis listesine alırken, CHP'de ANAVATAN'ın eski il başkanı Nazım Özcan'dan sonra AKP'nin Belediye İmar Komisyonu Başkanı İsmail Sağlam'ı da listeye dahil etti. Aksoy, Coşkun ve Beyazlı Artı

Trabzon siyasetinde transferler...

AK Parti, ANAVATAN Partisi'nin son il başkanı Fahrettin Aksoy'u meclis listesine alırken, CHP'de ANAVATAN'ın eski il başkanı Nazım Özcan'dan sonra AKP'nin Belediye İmar Komisyonu Başkanı İsmail Sağlam'ı da listeye dahil etti.


Aksoy, Coşkun ve Beyazlı Artık AKP'de
n AK PARTİ'DE yoğun başvuru nedeniyle meclis üyeliği krizi yaşanırken, CHP, MHP, SP ve DP'de rahatlık gözleniyor. AK Parti bugün açıklayacağı listesini sır gibi saklarken, 31 kişilik üye listesinden 22'sine ulaşıldı. MHP'nin başkan adaylığı teklifi götürdüğü M. İrfan Coşkun ile saygın işadamlarından Mustafa Beyazlı, AKP'nin listesinde yer aldı.

Siyasi partilerin Seçim Kurulu'na başvurusuna bir gün kala partilerde şok transferler yaşanıyor. AK Parti, ANAVATAN Partisi'nin son il başkanı Fahrettin Aksoy'u meclis listesine alırken, CHP'de AKP'nin Belediye İmar Komisyonu Başkanı İsmail Sağlam'ı listeye dahil etti.
AK PARTİ'DE yoğun başvuru nedeniyle meclis üyeliği krizi yaşanırken, CHP, MHP, SP ve DP'de rahatlık gözleniyor.
AK Parti bugün açıklayacağı listesini sır gibi saklarken, 31 kişilik üye listesinden 22'sine ulaşıldı. MHP'nin teklif götürdüğü M. İrfan Coşkun AKP'nin listesinde yer aldı.

SİTEM ETTİ CHP'YE GEÇTİ
Geçtiğimiz dönem AK Parti'den belediye meclis üyesi olan ancak yeni dönemde AK Parti'nin düşünmediği isimlerden İmar Komisyonu Başkanı İsmail Sağlam, CHP'den belediye meclis üyesi adayı oldu. Sağlam, AK Parti'nin kendisi ile görüşmediğini, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun ise Trabzon'a hizmet etme noktasında getirdiği teklifi kabul ettiğini söyledi. Sağlam, yerel hizmet etmek konusunda CHP ile AK Parti arasında bir fark olmadığını kaydetti.
Kimseye kırgın olmadığını ifade eden Sağlam, sitemkar konuştu. 5 yıllık görev süresinde yaptıklarını ve yapamadıklarını hiçbir parti yöneticisinin kendilerine sormadığını ifade eden Sağlam, "Başkanla bu dönemde yaptığımız çalışmalardan sonra bu dönemde de mecliste mutlak olmamı istediğini ifade etti. Bende bu teklifi değerlendireceğimi söyledim. Trabzon'a hizmet etmek için bu teklifi kabul ettim" dedi.
Meclis'te AK Parti içinde yaşanan sorunları partinin yetkili kurullarına taşıdığını ancak kimsenin bu sorunlarla ilgilenmediğini kaydeden Sağlam, ilgisizlikten yakınarak, "Aday adaylığı başvurusunda bulunmadım. Ben bugüne kadar geçmiş döneminde AK Parti'nin kurucu ilçe yönetiminde yer aldım. Başkan yardımcılığı görevinde bulundum.28 Mart'ta bana gelen bir teklif oldu. Gel seni belediye meclis üyesi yapalım dendi. İmar konusundaki deneyimlerimden partimizin faydalanması gerektiği söylendi. Bende bu teklifi o dönemde kabul ettim. Ben bu dönemde elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Bu dönemde bir takım sorunlar yaşadık. Bazı karşılıklı sıkıntılar yaşadık. Ben bu sorunları partimin yetkili kurullarına yazılı olarak da yazdım. Sözlü olarak da ilettim. Cevabi olarak bir şey görmedim. Bu dönemde de partimin bana karşı bir talebi olması durumunda değerlendireceğimi söyledim. Ama gördüm ki benimle herhangi bir temas kurulmadı" diye konuştu. Kendisinin geçen 5 yıllık süreçte başarılı olduğunu ancak partinin kendisini başarılı bulmadığı yönünde bir görüşünün olabileceğini dile getiren Sağlam, "Nihayetinde bizim demek ki bu zamana kadar yaptığımız hizmetler yeterli görülmedi ki bizi aday göstermediler. Benim fikirlerim var. Bu fikirlerimi hangi partide olsa ben hizmet için uygularım. Siyasi partilerin farklı olması yerel yönetimlerde çok önemli değildir. Önemli olan kaliteli isimlerin meclise girmesidir. AK Parti'de, diğer partilerde de kaliteli isimlerin meclise girmeleri önemlidir. Partim onlara göre doğru olanı yapmamışız ki bizi aday göstermediler. Benim kimseye karşı bir kırgınlığım yok. Onlara saygı duyuyorum. Benden bu kente hizmet etmemi isteyen bu şehrin 5 yıllık belediye başkanı var. Onun onure edici ve davet edici bir yanı var. Bize bu zamana kadar kendi partimiz tarafından fikrimiz sorulmadığı gibi yaptıklarımız ve yapamadıklarımız bir kez sorulmadı. Bundan yana neden niçin diye kafama takılmadı dersem yanlış olur. Takıldı hiç birisine kırgın ya da kızgın değilim. Hepside bu şehre hizmet etmek için çalışıyorlar. Bizde bu dönemde bu kente Allah nasip kısmet ederse CHP'de hizmet ederim" ifadelerine yer verdi.

LİSTE ŞEKİLLENDİ
AK Parti'nin Trabzon Belediye Meclisi aday listesi tamamlandı. Önceki gün genel merkezden görevli olarak gelen İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar tarafından son kez görülen liste onaylandı. Listenin bugün yüksek seçim kuruluna verilmesi bekleniyor. Mevcut meclis üyelerinden sadece Seyfullah Kınalı, Nusret Onur ve Ali Kaan'ın alındığı listenin başına ise Merkez İlle eski başkanı ve belediye başkan aday adayı Ergin Aydın konuldu. Anavatan Partisi'nin geçen seçimdeki belediye başkan adayı ve eski il başkanı Fahrettin Aksoy ise listenin üçüncü sırasına yazıldı.
Bugün Seçim Kurulu'na verilmesi beklenen listede şu isimler yer alıyor.
Ergin Aydın, Nusret Onur, Fahrettin Aksoy, Mustafa Beyazlı, Yusuf Yazıcı, Mehmet İrfan Coşkun, Seyfullah Kınalı, Ali Kaan, Saadet Çoban, Sezgin Yılmaz, Yavuz Karaismailoğlu, Halil İbrahim Demirtaş, Hüseyin Canım, Necdet Kıran Yazıcı, Lütfü Atasoy, Mustafa Hatipoğlu, Eyüp Kitapçı, Necdet Albayrak, Melike Keleş, Sebahat Kadimoğlu, Hüseyin Turan, Turan Terzi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler