Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün konuşması damga vurdu

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, TBMM’de söz aldı.

Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün konuşması damga vurdu

Haber61 – Haber Servisi – İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün yaptığı konuşma TBMM genel Kurulu’na damga vurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 65'inci maddesine ilişkin yapılmak istenen değişiklikle ilgili İYİ PARTİ Grubu adına söz alan Hüseyin Örs, “İYİ PARTİ'nin terörle mücadeledeki tavrı nettir. İYİ PARTİ, bu tavır ekseninde, Türkiye'nin menfaatlerini siyasi farklılıkların üstünde tutarak Türk ordusunun terörle içte ve dışta mücadelesini koşulsuz desteklemektedir” dedi.

Hüseyin Örs TBMM  Genel Kurulunda şu ifadeleri kullandı;

“Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 65'inci maddesine ilişkin yapılmak istenen değişiklikle ilgili İYİ PARTİ Grubu adına söz almış bulunuyorum.

Bu vesileyle ülkemizin huzur ve güvenliği için sınırlarımız içerisinde ve sınır ötesinde canla başla mücadele eden şerefli Türk ordusunun her bir mensubuna minnetlerimi sunuyorum. Terörle mücadeledeki kararlılığının İdlib, Münbiç ve Fırat'ın doğusunda sürdüren Mehmetçiğimize başarılar diliyorum. Cenab-ı Hak yâr ve yardımcıları olsun.

Terörle müzakereden terörle mücadeleye geçildiği bir dönemde, son terörist yok edilinceye kadar mücadelesini sürdürme kararlılığındaki Mehmetçiğimizin sonuna kadar yanındayız. Türkiye millî güvenliği için açık tehdit olan terör ve terör unsurları sınır dışında da imha edilmelidir. Türk devleti, terörle mücadelesini haklı ve meşru yollardan ayrılmadan sürdürmelidir. Türk milletinin egemenlik hakları ve millî menfaatlerimiz, teröre karşı kararlılıkla korunmalıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri, hem sınırlarımız içerisinde hem de sınır ötesinde teröristlere göz açtırmamalıdır. Türk devleti, ordusu üzerinden, vatandaşlarını terörizm tehdidinden koruma sorumluluğunu yerine getirirken siyasi partilerimiz de her türlü siyasi farklılığı bir kenara bırakarak terörle mücadeleye etkin bir katkı sunmak mesuliyetiyle karşı karşıyadır. Meclisin terörle mücadeleye yapacağı her katkı, ordumuzun terörle mücadele azmini artıracağı gibi, Mehmetçiğimizin mukavemetine de teşvik edici olacaktır. Mehmetçiklerimiz, terörün kökünün kazınması için büyük bir mücadele verirken, demokrasinin temel dayanaklarından biri olan Meclisimizin ortaya koyacağı destek, ordumuzun moral ve mücadele azmini artıracaktır.

İYİ PARTİ'nin terörle mücadeledeki tavrı nettir. İYİ PARTİ, bu tavır ekseninde, Türkiye'nin menfaatlerini siyasi farklılıkların üstünde tutarak Türk ordusunun terörle içte ve dışta mücadelesini koşulsuz desteklemektedir. İYİ PARTİ olarak bizler, teröre karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin elini güçlendirecek her adıma parti taassubuna kapılmadan destek vereceğiz. İYİ PARTİ milletvekili olarak bizler, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in daha önce açıkladığı acil eylem planının ışığında PKK/PYD-YPG, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütleriyle yapılan mücadeleyi koşulsuz, ön şartsız desteklemekteyiz.
Bizler Cumhurbaşkanlığının maaşının yüzde 26 zamla 75 bin liraya çıkarılmasına "evet" demedik. Bu artışın insafla, izanla bağdaşır yanı yoktu çünkü ama Millî Savunma Bakanlığımızın bütçesine de Millî İstihbarat Teşkilatımızın bütçesine de kabul oyu verdik.

Biz muhalefet edelim derken devleti zafiyete düşürecek herhangi bir tutum sergilemeyiz. Bu duruşumuz, tarihin bizlere emanet ettiği bir duruştur, beş bin yıllık kutlu tarihten süzülüp gelen devlet anlayışımızın gereğidir. "Devleti şirket gibi yöneteceğiz." diyenler bunu kavrayamaz ama "Allah devlete zeval vermesin." diyenler bizi iyi anlar "Vatan sağ olsun." diyenler bizi gayet iyi anlar.

Biz İYİ PARTİ olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığını, Türk milletinin bütünlüğünü yıkmak ve bölmek adına faaliyet yürüten odaklara karşı yapılan her eylem ve harekette en önde olacak ve açık desteğimizi sunacağız. Nazlı hilalin ebediyete kadar dalgalanması, Türk vatanının yaşaması için atılan her adımda en büyük katkı ve desteği bizler sunacağız.

Bilinsin ki Türk milleti yenilmez, Türk vatanı bölünmez.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset