"Trabzon için bir fikrim var!"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu ilkelerini uygulamaya koyuyor.

"Trabzon için bir fikrim var!"

Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, adaylığı açıklanıp saha çalışmalarına başladığı günden bu yana dile getirdiği yönetim anlayışı ilkelerini uygulamaya koymaya başladı.

Ortak akıl, istişare ve katılımcı yönetişim ilkelerini şimdiye kadar katıldığı pek çok ortamda altını çizerek anlatan Zorluoğlu, demokrasinin vazgeçilmez ilkesi katılımcılığı henüz belediye başkanlığı koltuğuna oturmadan sağlamaya başladı. 

Zorluoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının, dileyen herkesin çeşitli öneri ve fikirlerini ilgili kamu kurumlarına doğrudan aktarılabilmesi ve hayata geçirilebilmesi amacıyla 28 Ocak’ta hayata geçirdiği ‘Ülkem için bir fikrim var’ projesini yerel düzeyde ancak farklı bir yöntemle gerçekleştirdi.
İlk etapta Atatürk Alanı (Meydan Parkı) içerisine, görüntü ve ses kaydı yapan bir kabin ve kiosk cihazı yerleştirten Zorluoğlu, hemşehrilerinin bu kabini kullanarak Trabzon’a dair hayallerini, projelerini, görüş ve önerilerini koşulsuz şartsız bildirmesini istiyor. 

Cihazda toplanan verilerin seçim öncesi olduğundan çok belediye başkanı seçilmesi durumunda işlev kazanacağını belirten Zorluoğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığımı açıkladıktan hemen sonra geldiğim memleketimde yürüttüğüm saha çalışmalarında, her fırsatta Trabzon’u Trabzonlularla birlikte yöneteceğimi söyledim. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz proje tanıtım toplantısında detaylarını açıkladığım yönetim ilkelerimiz arasında üst sıralarda olan ortak akıl, istişare ve katılımcı yönetişimi şimdiden hayata geçirmeye karar verdik. Trabzon’u hazır projelerle değil, şehrin ihtiyacını karşılayan projeleri hayata geçirerek, şehrin asıl sahipleri olan Trabzonlularla yöneteceğimizi bir kez daha yineliyorum. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz ve ‘Şehrim için bir fikrim var’ diyen herkesi Meydan Parkı'na kuracağımız kiosk cihazına fikirlerini aktarmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, ‘Şehrim için bir fikrim var’ projesinin belediye başkanı seçilmesi halinde de devam edeceğini ve uygulama aracılığıyla bildirilen görüş ve öneriler sayesinde, belediyeyi yönetmenin daha kolay hale geleceğine inandığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler