Trabzon barosu komisyon kurdu

Trabzon Barosu Çevre-Kent-Sağlık Komisyonu Başkanı Avukat Sibel Suiçmez, çevreye zarar vermeksizin kalkınmayı sağlamanın yollarının aranması gerektiğini söyledi. Suiçmez, çevre konusunda bilinç oluşturmak ve çevre ihlalleri karşısında başvurulacak hukuk y

Trabzon barosu komisyon kurdu

Trabzon Barosu Çevre-Kent-Sağlık Komisyonu Başkanı Avukat Sibel Suiçmez, çevreye zarar vermeksizin kalkınmayı sağlamanın yollarının aranması gerektiğini söyledi.

Suiçmez, çevre konusunda bilinç oluşturmak ve çevre ihlalleri karşısında başvurulacak hukuk yollarını oluşturmak amacıyla, Trabzon Barosu bünyesinde 'Çevre-Kent-Sağlık Komisyonu' kurulduğunu açıkladı.

Disiplinsiz ekonomik kalkınma isteğinin çevrenin hoyratça hırpalanmasına yol açtığını belirten Suiçmez, gelinen noktada çevreyi yok eden bir kalkınmanın süreklilik sağlayamayacağının da ortaya çıktığına dikkat çekti.

Bunun sonucunda da ekoloji ve ekonominin birbirini etkiler hale geldiğine değinen Suiçmez, "Dünya artık çevreye zarar vermeksizin kalkınmayı sağlamanın yollarını aramak zorundadır." diye konuştu.

Ortaya çıkan tüm gerçeklere rağmen ülke genelinde olduğu gibi Trabzon'da da çevre ihlallerinin devam ettiğini savunan Suiçmez, ihlallerin en fazla da kamu kurum ve kuruluşlarınca yapıldığını iddia etti. Bu nedenle de çevrenin idari işlemler veya idari kararların yanı sıra hukuk yoluyla da korunmasının gerektiğini kaydetti.

Suiçmez, bu hedefler doğrultusunda Trabzon Barosu Çevre-Kent-Sağlık Komisyonu'nun oluşturulduğunu dile getirerek, vatandaşları ve çevreci kuruluşları komisyonla hareket etmeye davet edip, çevre ihlallerine karşı komisyona başvuruda bulunmalarını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset