Trabzon AKP'de bayramlaşma

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon'un benzer durumdaki illerle kıyaslandığında yerel yönetimlerde geride kaldığını belirterek Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nu proje üretememek ve merkezi hükümetin yaptıklarına sahip çıkmakla suçlad

Trabzon AKP'de bayramlaşma

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon'un benzer durumdaki illerle kıyaslandığında yerel yönetimlerde geride kaldığını belirterek Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nu proje üretememek ve merkezi hükümetin yaptıklarına sahip çıkmakla suçladı.

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreni Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Cevdet Erdöl, Kemalettin Göktaş, Mustafa Cumur ve Safiye Seymenoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Trabzon Belediye Başkan aday adayı olması beklenen Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak törende yaptığı konuşmada, yaklaşan Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili konuştu. Trabzon'un CHP'li Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'na yüklenen Bakan Özak, Canalioğlu'nu proje üretememekle ve merkezi hükümetin yaptığı hizmetlere sahip çıkmakla eleştirdi.

AK Parti hükümetinin hiçbir ayrım yapmadan bütün belediyelere yardımcı olduğunu kaydeden Bakan Özak, Trabzon'un yeterli destek almasına rağmen benzer durumdaki illerle kıyaslandığında çok daha gerilerde bulunduğunu ileri sürdü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli de Türkiye'nin güçlü yapısıyla küresel krizden fazla etkilenmeyeceğini söyledi. AK Parti'nin küresel kriz öncesi gerekli hazırlıkları yaptığının altını çizen Gedikli, “Bizim için ekonomik krize önlem almadığımızı söylüyorlar. Biz zaten ekonomik krize hazırlıklıydık. İktidarda bulunduğumuz süre içinde gerekli adımları attık. Bunu söyleyenler külliyen yalan konuşuyorlar.

Aldığımız bütün önlemleri anlatsam, yarım saatte anlatamam. Bir iki tanesini söyleyeyim. Ek istihdam paketini açıkladık. Vergileri indirdik, bunun yanında Merkez Bankası'nın attığı adımlar da var. Şunu çok rahat bir şekilde söyleyebilirim. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun 100. yılında yani 2023 yılında dünyanın ekonomisi en iyi olan on ülkeden biri olacak” dedi.

Gedikli, Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon'da da yapılacak temayül yoklamaları sonrasında çok iddialı belediye başkan adayları çıkaracaklarını ifade etti.

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur ise 2002 seçimlerinden bu yana Trabzon'u marka şehir yapabilmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. “Ancak bizim hızımıza uyamayan bir belediye başkanı, bir yerel idare var” diyen Cumur, 29 Mart'tan sonra Trabzon'u dünya şehirleri arasına sokacak, Trabzon'u marka şehir yapacak bir belediye başkanı seçileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Özak, Genel Başkan Yardımcısı Gedikli, milletvekilleri, İl Başkanı Muhammet balta ve Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın partililerle bayramlaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset