Toptan'a Liderlerden Tepkiler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın TBMM Başkanlığına seçilmesiyle ilgili "Vatana ve millete hayırlı olsun" dedi.Bahçeli, gazetecilerin sorusu üzerine, TBMM Başkanlığına seçilen Toptan'ı kutladı ve kendisine

Toptan'a Liderlerden Tepkiler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın TBMM Başkanlığına seçilmesiyle ilgili "Vatana ve millete hayırlı olsun" dedi.

Bahçeli, gazetecilerin sorusu üzerine, TBMM Başkanlığına seçilen Toptan'ı kutladı ve kendisine başarılar diledi.

Bugün demokrasinin güzel bir örneğinin yaşandığını vurgulayan MHP lideri Bahçeli, "Vatana ve millete hayırlı olsun" diye konuştu.

"DİYALOG VE UZLAŞI ARAYIŞI..."

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk de Köksal Toptan'ın diyalog, uzlaşı arayışı içinde olmasının, hak ve özgürlüklerin genişletilmesi yönündeki söylemlerinin güzel olduğunu belirterek, böyle bir anlayışın tüm parlamentoya yayılması dileğinde bulundu.

Türk, "Umarım böyle bir anlayışla sorunların çözümü sağlanır" dedi.

ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da Meclis Başkanlığı seçiminde Toptan'ı desteklediğini ifade ederek, Köksal Toptan'ın bütün siyasi partilere adil ve eşit davranacağına inandığını söyledi.

BAYKAL

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın, Meclis Başkanı seçilmesini değerlendirirken, "Memnuniyet verici bir güzellik yaşandı. Bunun, cumhurbaşkanı seçiminde de devamını diliyoruz" dedi.

Oyunu kullandıktan sonra makamına geçen Baykal, daha sonra muhalefet kulisine inerek, gazetecilerle sohbet etti. Baykal, sonuç açıklanırken, Genel Kurul'a girerek, Toptan'ı kutladı.

CHP lideri Baykal, seçimin ardından, "Memnuniyet verici bir güzellik yaşandı. Bunun, cumhurbaşkanı seçiminde de devamını diliyoruz. İktidar böyle bir anlayış sergilerse, biz, katkı vermeye hazırız" diye konuştu.

Kuliste gazetecilerle sohbetinde de Baykal, en çok milletvekili olan partinin, Meclis başkanını belirlemesinin demokrasinin gereği olduğunu söyledi. Baykal, ancak önemli olanın bu kişinin, Anayasa'yı içine sindirmiş, Anayasa'ya bağlılığı konusunda herkesin güven duyacağı ve tarafsız bir kişi olması gerektiğini söyledi.

"HERKES, OY VERMEYE KOŞTU"

Deniz Baykal, Köksal Toptan'ın aday gösterilmesinin "çok isabetli" olduğunu ifade ederek, "Herkes, içtenlikle oy vermeye koştu. Bizim, (Hayır, AKP'den biri olmasın)' diye bir anlayışımız yok. Herhangi bir kompleks içinde değiliz. Meclis Başkanı krizi yaşayabilirdik. Niye yaşamadık? Doğru dürüst bir aday gösterildiği için bir sorun çıkmadı" dedi.

Baykal, AK Parti'nin uzlaşma yönünde yaptığı güzel jeste, aynı şekilde karşılık verdiklerini belirterek, "Bak ne güzel oldu. 1. turda seçildi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler