Toplu Görüşmelerin 5. Turu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki toplantıya, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, yetkili sendikaların genel başkanları ve Kamu İşveren Kurulu üyeleri katılıyor.Hafta sonu

Toplu Görüşmelerin 5. Turu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki toplantıya, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, yetkili sendikaların genel başkanları ve Kamu İşveren Kurulu üyeleri katılıyor.

Hafta sonu Türkiye Kamu-Sen Genişletilmiş İstişare Toplantısı'nı gerçekleştirdiklerini anımsatan Akyıldız, toplantı sonunda mutabakat zaptının imzalanması konusundaki tavır ve samimiyetin sonuna kadar sürdürülmesine karar verildiğini belirtti.


Akyıldız, toplantıda ayrıca mutabakat zaptı imzalanmasa da siyasi iradenin grev ve toplu sözleşme hakkının önündeki engellerin kaldırılması konusundaki taahhüdünün izlenmesine, mali ve sosyal haklar konusunda kamu toplu iş sözleşmesine paralel olmayan ya da daha düşük tekliflerin gösterilen samimiyeti karşılamayacağına karar verildiğini kaydetti.

"Mutabakat zaptının imzalanması konusunda Türkiye Kamu-Sen'in ortaya koyduğu tavır ve samimiyeti siyasi iradeden bekleme hakkımız doğmuştur" diyen Akyıldız, "Bu samimiyetin bugün ve bundan sonra gerçekleştirilecek toplantılarda devam ettirilmesi dileğimizdir" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hizmet-İş Sendikasının Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı önemsediklerini belirterek, "Gerçekten sendikacılık adına ve çalışma hayatıyla ilgili olarak Sayın Ecevit'ten sonra ilk defa bir Başbakan bu derece açık seçik bir açıklama yaptı.

Kendileri sendikacılığın, sendikaların sorunlarını çözmede, önündeki engelleri kaldırmada ellerinde ne varsa yapacaklarını belirttiler. Bu bizleri mutlu etti. Gerçekten de bunun takipçisi olacağız. Sayın Başbakan'ın sözlerini önemsiyoruz. İnşallah bu bugün masaya da yansır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset