Toplantı bitti. gözler YSK'da!

YSK bağımsız adaylar için kararını 8 saatte verdi, Mehmet Hatip Dicle, Leyla Zana, Ertuğrul Kürkçü, Gülten Kışanak, Salih Yıldız ve Sebahat Tuncel'e vize çıktı. YSK, sadece İsa Gürbüz'ü veto etti. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 12 bağımsız milletvekili ada

Toplantı bitti. gözler YSK'da!

YSK bağımsız adaylar için kararını 8 saatte verdi, Mehmet Hatip Dicle, Leyla Zana, Ertuğrul Kürkçü, Gülten Kışanak, Salih Yıldız ve Sebahat Tuncel'e vize çıktı. YSK, sadece İsa Gürbüz'ü veto etti.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 12 bağımsız milletvekili adayı için verdiği seçime giremezler kararıyla ilgili bugün Ankara'da kritik bir toplantı yaptı.

7'si BDP'nin desteklediği adaylar için YSK adaylıkların iptali kararını vermiş ancak eksik evrakların tamamlanması halinde bu kararın gözden geçirileceği söylenmişti. Bunun üzerine bağımsız adaylar mahkemeden gerekli belgeleri alarak YSK'ya ulaştırdı ve YSK sabah 10.00'da karara itirazları yeniden gözden geçirmeye başladı.

8 saat süren toplantı saat 18.15 sularında sona erdi ve karar çıktı. YSK, Hatip Dicle, Leyla Zana, Ertuğrul Kürkçü, Gülten Kışanak, Salih Yıldız ve Sebahat Tuncel'in seçime girebileceğine karar verdi.

YSK, BDP'nin desteklediği adaylardan yalnızca İsa Gürbüz'ün seçime giremeyeceğine hükmetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün yaptığı açıklamada, "Gerekli evraklar tamamlandıysa herhangi bir problem olmaması gerekir" demişti.

YSK, BDP destekli Ertuğrul Kürkçü, Salih Yıldız, İsa Gürbüz, Gültan Kışanak, Leyla Zana, Hatip Dicle ve Sebehat Tuncel'in adaylıklarını hafta başında iptal etmiş ve karar Ankara'da deprem etkisi yaratmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler