Terzioğlu hibe başvurularını anlattı

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı AR-GE Başkanı Hakan Terzioğlu Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde yapılacak hibe başvurularının başladığı söyledi. AK Parti Trabzon İl Başkan

Terzioğlu hibe başvurularını anlattı

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı AR-GE Başkanı Hakan Terzioğlu

Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde yapılacak hibe başvurularının başladığı söyledi.

 

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı AR-GE Başkanı Hakan Terzioğlu Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında makine ve ekipman alımlarında yüzde 50 destek sağlanacağını söyledi. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Terzioğlu şunları söyledi: “Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak. Zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için makine ve ekipman alımının desteklenmesi amaçlanmaktadır. Program, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak, belirlenmiş makine ve ekipman alımlarını ve yerinde montajını desteklemek amacıyla yapılması gerekenlere ilişkin hususları kapsamaktadır. Hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50′sine destek verilecek olan 35 adet yatırım konularını kapsayan makine ve ekipmanlardır.”

 

Bu projeden yaralanmak isteyenlerin Tarım İl Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Terzioğlu bölgemizde “arı ürünleri işleme paketleme depolama tesisi, balık kesim balık işleme balık yağı rafine donmuş balık muhafaza tesisi balık unu üretim tesisi çayır biçme makinesi, soğuk hava deposu, süt toplama filtreleme, soğultma ve depolama merkezi, süt işleme paketleme soğuk muhafaza, su ürünlerinde işleme, paketleme, depolama tesisi et ürünleri işleme ve paketleme depolama tesisi fındık ezmesi fındık kırma fındık yağı üretim tesisi ve depolama tesisi fleto ve dondurulmuş alabalık işleme soğuk muhafaza işleme tesisi Kivi ve benzeri ürünler sınıflandırma işleme paketleme depolama tesisi, Koyun sütü işleme Köfte ve bezeri ürünlerin paketleme ve depolama tesisi Çay işleme, peynir üretim tesisi sera yapımı yumurta işleme, gibi alanlarda destek verilecektir. Yapılması düşünülen tesislerde hibe miktarının üst rakamı 600 bin TL olup yüzde 50 si hibe şeklinde olacaktır. Yatırım süresi 31 Temmuz 2012 yılına kadar tamamlanacak olan projenin müracaatları 9 Mayıs 2011 tarihi itibariyle sona erecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler