Terörün kökünü kazıyacağız!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Ankara Anadolu Gösteri Merkezi'nde düzenlenen, “2011 Seçim Beyannamesi” tanıtım toplantısında konuştu. MHP 2011 yılı seçim beyannamesini açıkladı. Bahçeli iktidara geldikleri takdirde, 2019 yılı sonunda kişi ba

Terörün kökünü kazıyacağız!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Ankara Anadolu Gösteri Merkezi'nde düzenlenen, “2011 Seçim Beyannamesi” tanıtım toplantısında konuştu. MHP 2011 yılı seçim beyannamesini açıkladı. Bahçeli iktidara geldikleri takdirde, 2019 yılı sonunda kişi başına düşen milli gelirin 19 bin lira olacağını söyledi. İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Seçim beyannamemiz puslu yollarda pusula görevi görecektir. Aynı ufka odaklanarak, el ele MHP’nin iktidarını birlikte inşa edeceğiz.

BUGÜNLERE KOLAY GELMEDİK

MHP bugünlere kolay gelmedi. Önüne ardı ardına çıkarılan engelleri bir çırpıda aşmadı. Başkaları hiç olmayan mesafeler üç hilal için hep vardı.

Kurşunla pes ettireceklerini sandılar, başaramadılar. Ölümle tüketeceklerini hesap ettiler, güçleri yetersiz kaldı .

KATİL, KOVBOY DEDİLER

Bunlar bizim 42 yıllık mazimizin özetidir. Acı da olsa gerçeklerdir. Üzerimize kinlerini kusanlar, ülkücüyü hakir görenler her dönemde mağlubiyetin sillesiyle soluksuz kalmışlardır. Dava arkadaşlarıma katil, faşist, kovboy, mafya bozuntusu diyen sonra da dönüp sahte gözyaşı döken zihniyetlerin ömrü hayatında beddualar hiç peşini bırakmayacaktır.

MHP’nin şanlı geçmişinin bizlere tek başına iktidar görevi yüklediğini hatırlamak lazımdır.

 

ZAFERE ÇİÇEKLİ YOLLARDAN GİDİLMEZ

Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmediğini en bilen sizlersiniz. Gündüz kandilini hazırlamayanın gece karanlığına mahkum olacağının farkındasınız.

Düşmeyeceğiz, beklemeyeceğiz, atalet göstermeyeceğiz. Bugünden özenle iktidar hamurunu mayalayacağız ve yoğuracağız.

EN BAŞARILI PARTİLERDEN BİRİYİZ

Dedikoduyu bertaraf edeceğiz, hıyanetin tüm taraflarına başarısızlığı tattıracağız. 42 yıl önce çıktığımız hak yolunda milletimiz bizi mahcup etmeyecektir.

Unutulmasın ki çileyi azık, zahmetleri katık yaptık. Bugüne kadar başarılı olduk. Eğer başarı başlangıçtan bugüne gelinen nokta ise; MHP, Türk siyasetinin en başarılı birkaç partisinden biridir. Partimiz tek başına iktidar olmaya taliptir.

MİSAK-I MİLLİ’NİN 91. YILDÖNÜMÜ

Bugün aynı zamanda Misak-ı Milli’nin 91. yıldönümü. Aziz milletimizin şartlar ne olursa olsun geri adım atmayacağının tarihe mal olan irade beyanıdır.

Esasları Sivas Kongresi’nde belirlenen Ahd-ı Millimiz son vatan meclisinde kabul edilmiş ve tüm cihana duyurulmuştur.

Türk milletinin verilecek toprağının olmadığı açıkça ortaya konmuştur. Aradan 91 yıl da geçse sadakatimiz tamdır. Türk vatanının bölünmez bir bütün olduğunu ecdadımız kanı pahasına bize miras bırakmıştır.

HESAP SORACAĞIZ

Milletimizi böldürtmeyeceğiz, Türkçeye sahip çıkacağız. Şehide kelle, katile sayın diyen, müzakere masaları kurulup caniyle el sıkışan kokuşmuş zihniyetlerden hesap soracağız.  Hiçbir vatandaşımızı diğerinden ayrı görmeyeceğiz. Türk milletini 36 parçayı ayıranların hakkından geleceğiz.

 

HESABIMIZ TÜRK’E DÜŞMAN OLANLARLA

Şehit kanı dökenlerin Habur’daki davullu zurnalı karşılama görüntülerini, Hizbullah sanıklarını bırakmalarını hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayacağız.

İhanetle kol kola giren hainleri, ana muhalefeti bir an olsun zihnimizden uzaklaştırmayacağız. Türk’e düşman kim varsa bizim hesabımız onunladır. Tarihimizi kim sorgulatmak istiyorsa öfkemizin menzilinde onlar olacaktır.

Bedeli ne olursa olsun Türkiye’ye sahip çıkacağız. Çünkü biz Türkiye’yiz, Türkiye MHP’dir. İşte bunlar bizim yeminlerimiz arasındadır.

AKP TASFİYE EDİLMELİ

Her alanda bir çöküş sürecine mahkum edilen Türkiye bugün tarihi bir kavşak noktasına geldi. Aziz milletimiz 5 aydan az bir süre sonra Türkiye’yi bu hale getiren, siyasi sicilleri kara olanlarla sandıkta hesaplaşacaktır. Bugün içinde bulunduğumuz zaman diliminde AKP’nin demokratik yollardan tasfiyesi bir varlık sorunu haline gelmiştir. Aziz milletimiz AKP’yi oylarıyla ya işbaşından uzaklaştıracaktır ya da Türkiye’nin bölünmesi kaçınılmaz olacaktır.

KEŞKE İLKELİ SİYASET ANLAYIŞINDAN DA İLHAM ALSAYDI

Bizim sloganımızı sahiplenmesi AKP’nin iflasıdır. En azından Başbakan’ın ilham kaynağının MHP olduğu inkar götürmez bir gerçektir. Gönül isterdi ki Başbakan ve AKP, MHP’den ilkeli ve dürüst siyaset anlayışı konularında da keşke ilham alabilseydi.

 

MİLLİ GÜÇ, BÖLGESEL GÜÇ, KÜRESEL GÜÇ…

Cumhuriyet’in 100. yılının kutlanacağı 2023’e kadar bölgesinde lider bir güç haline gelmiş Türkiye ideallerini gerçekleştirmeye muktedirdir. Önce milli güç, sonra bölgesel güç ve nihayet küresel güç olması gerçekleştirilecektir. 2023’e doğru yükselen ülke Türkiye idealinin gerçekleşmesi için:

Gerçek anlamda demokratik hukuk devletine işlerlik kazandırmak. Yargı bağımsızlığını teminat altına almak. Hak ve özgürlükleri dünya standartlarına çıkarmak.

Temiz toplum anlayışını hakim kılmak. Ekonomik ve teknolojik gelişmeyi sağlama almak. Tarımda kendi kendine yeterli olmanın ötesine geçmek. Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasını sağlamak. Doğal kaynakları en rasyonel ve optimum düzeyde değerlendirmek.

Gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek. Sosyal güvenliği tesis etmek. İşsizliği ortadan kaldırmak. Bilgi toplumu dönüşümünü tamamlamaktır.

TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

2011-2015 MHP iktidarı toparlanma ve onarım dönemi olacaktır. Bu dönemde toplumsal uzlaşmayı sağlamak için yeni bir anayasa yapacağız, terörün kökünü kazıyacağız.  Devlet teşkilatını yeni baştan yapılandıracağız. Ekonominin yıllık ortalama yüzde 7 büyümesini ve yıllık 700 bin kişiye iş imkanı yaratmasını sağlayacağız. Kişi başı geliri 14 bin dolara yükselteceğiz.

Toplam çalışan sayısını 25.5 milyona çıkaracağız.

 

KİŞİ BAŞINA GELİR 19 BİN DOLAR OLACAK

2015-2019 yıllarını içeren MHP iktidarını gelişme ve atılım yılları olacak.  2019 sonunda kişi başına 19 bin dolara yükselteceğiz. Toplam çalışan sayısı 28 milyona ulaşacak. 2019- 2023 yıllarındaki MHP iktidarı bölgesinde güç odağı haline gelen MHP iktidarı olacaktır. Dünya ekonomisinde ilk 10 ülkeden biri olacağız.

HSYK’YA YENİ ATAMA YAPILACAK

Adaleti temel hak ve özgürlüklerin güvencesi olarak görüyoruz. Tutukluluğun cezalandırılmaya dönüştürülmesi önlenecektir.

HSYK üyelerinin seçimi demokratik usullere uygun olarak yeniden düzenlenecektir. Yargının genel bütünlüğünü bozmadan İhtisas mahkemeleri oluşturulacaktır. Adli hizmet sunan kolluk güçleri idari yönden yeniden yapılandırılacaktır.

Yolsuzluklarla amansız bir şekilde mücadele edilecektir. Makam ve mevkii ne olursa olsun yolsuzluk yapanlardan yargı önünde sonuna kadar hesap sorulacaktır.

SERVETE EL KOYMADA ZAMAN AŞIMI OLMAYACAK

Servetleri kimin adına kayıtlı olursa olsun zaman aşımına uğramadan el konulacaktır. Bilirkişilik müessesi kurumsallaştırılacaktır. Kamu ihale sistemi bütünüyle yeniden düzenlenecektir. Mal bildiriminde bulunmak zorunda olanların görev öncesi ve sonrasında kamuya bildirimde bulunması sağlanacaktır

Hizmette birlik sağlanacaktır. Yerel yönetimlerin hizmet kapasitesi arttırılacaktır. Siyasi partilerin, TBMM üyelerinin faaliyet ve çalışmalarının etik kurallara dayanması için siyasi ahlak yasası çıkarılacaktır.

Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılacaktır. Yüce Divan yetkisi ve görevi yargılanmanın adil ve bağımsız mahkeme tarafından yapılması anlayışıyla yeniden yapılacaktır

Yüce Divan’ın Yargıtay Ceza Daireleri başkanlarından oluşacak bir kurul tarafından yerine getirilmesi sağlanacaktır. Sansürün olmadığı, ahlaki ilke ve standartlara uygun hür ve bağımsız bir medya yapılanması tesis edilecektir

 TERÖRLE MÜZAKERE DEĞİL MÜCADELE EDİLECEK

MHP’nin terörle mücadele konusundaki düşünceleri şunlardır:

Terörün kökü kazınacaktır. Terörle müzakere değil mücadele edilecek

Güvenlik birimlerinin yönettiğini mücadelenin yanı sıra sosyal, ekonomik unsurları da kapsayan bir strateji uygulamaya konulacaktır. Bunun için gerekli mali destek süratle sağlanacaktır.

GAP projesi en öncelikli stratejik yatırım olarak ele alınacaktır. Teröre destek sağlayan ülkelere karşı etkili ve sonuç alıcı her türlü önlem hayata geçirilecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler