"Terörü başımıza 12 Eylül bela etti"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, daha önce gençlik hareketi olan PKK'nın 12 Eylül'le palazlandığını ileri sürerek terörü Türkiye'nin başına bela edenin 12 Eylül askeri müdahalesi olduğunu savundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem,

"Terörü başımıza 12 Eylül bela etti"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, daha önce gençlik hareketi olan PKK'nın 12 Eylül'le palazlandığını ileri sürerek terörü Türkiye'nin başına bela edenin 12 Eylül askeri müdahalesi olduğunu savundu.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, terörü Türkiye'nin başına bela edenin 12 Eylül askeri müdahalesi olduğunu, daha önce bir gençlik hareketi olan PKK'nın 12 Eylül'le birlikte palazlandığını belirterek, ''12 Eylül'de, 12 Eylül'ün defterini hep birlikte düreceğimize inanıyorum. Ve bundan da yalnız Türkiye ve Türk halkı değil, Türkiye'ye umut bağlamış birçok ülke de istifade edecektir'' dedi.

 

Erdem, Bahçelievler Belediyesinin, Bahçelievler Şehir Korusu'nda düzenlediği ''Dernek Kardeşliği Pikniği''nde yaptığı konuşmada, İstanbul'un fethinin kutlandığı 29 Mayıs'ın önemli bir gün olduğunu, bu fetihle İstanbul'un kültürün ve medeniyetin başkenti yapıldığını vurguladı.

 

Osmanlı'nın bu fetihten sonra diğer fetihlerinde de gittiği yere barış götürdüğünü, Osmanlı'nın çekilmesiyle Balkanlar'ın adının kaosla anılır hale geldiğini vurgulayan Erdem, AK Parti iktidara geldikten sonra da Türkiye'nin, Gazi Mustafa Kemal'in ''Yurtta sulh dünyada sulh'' sözlerini içeren bir dış politikayla bölgesindeki pek çok ülke arasındaki anlaşmazlıklarda uzlaştırıcı rol oynadığını kaydetti.

 

Erdem, ''Bugün dünyada barışın adı olduk. BM Genel Sekreteri'nin dediği gibi; dünyanın yeni yıldızı Türkiye'dir'' şeklinde konuştu.

 

Sivil toplum kuruluşlarının önemine de işaret eden Erdem, ülkelerinin herhangi bir meselesine çözüm getirmek için çalışan STK'ların sayısının, bir ülkenin demokratikleşmesiyle doğru orantılı olduğunu bildirdi.

 

Dünyanın barışa kavuşması için çaba gösteren Türkiye'nin, ülke içinde toplumsal barışı sağlamak gibi bir görevi de bulunduğunu belirten Erdem, terörle mücadeleye aktarılan kaynağın ve pek çok canın kaybına son vermek için, daha önceki partilerin cesaret edemediği riski AK Parti'nin göze aldığını ve ''Demokratik Açılım'' projesini başlattığını anlattı.

 

Bu hafta yıl dönümü olan 27 Mayıs askeri müdahalesine de vurgu yapan Erdem, ''Hizmetten başka kusuru olmayan 3 kişiyi biz bu ülkede idam ettirdik, 27 Mayıs'ın Türkiye'ye getirdiği en büyük kötülüklerden biri de barışa ve kardeşliğe zarar verdiği gibi Türkiye'yi IMF'yle tanıştırmasıdır. Allah'a şükür ki ondan 50 yıl sonra seçimle gelen bir hükümet IMF'yle olan ilişkileri kesmiş durumda'' diye konuştu.

 

12 EYLÜL'DE DEFTERİNİ DÜRECEĞİZ

Bir başka askeri müdahalenin de 12 Eylül olduğunu hatırlatan Erdem, ''Terörü Türkiye'nin başına bela eden de bir başka ihtilal, 12 Eylül'dür. Bir gençlik hareketi olan PKK, 12 Eylül'le birlikte palazlandı. Ama şimdi geldiğimiz noktada, 'Artık yağma yok' diyoruz. 12 Eylül'de, 12 Eylül'ün defterini hep birlikte düreceğimize inanıyorum. Ve bundan da yalnız Türkiye ve Türk halkı değil, Türkiye'ye umut bağlamış birçok ülke de istifade edecektir'' şeklinde konuştu.

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır da Hükümetin, vatandaşların verdiği görevle, darbe kalıntısı bir anayasayı değiştirme çalışmasına başladığını, bu konuda kararı vatandaşların referandumda vereceğini söyledi.

 

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ise sivil toplumun öneminin gelişmiş ülkelerde sivil toplum kuruluşlarının sayısının fazlalığından da anlaşıldığını, bu anlamda piknikte bulunan hemşehrilik derneklerinin önemli bir görev ifa ettiğini dile getirdi.

 

Piknikte, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, bazı dernek başkanlarına plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler