"Teröristler huzurumuzu bozamaz"

 Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte gezi ve temaslarda bulunmak üzere Kars'a gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "3-5 teröristin huzurumuzu bozmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.  Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Pa

"Teröristler huzurumuzu bozamaz"

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte gezi ve temaslarda bulunmak üzere Kars'a gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "3-5 teröristin huzurumuzu bozmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi. 

 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Kars İl başkanlığını ziyaret etti. Akdağ ve Babacan'ı AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu, partinin gençlik ve kadın kolları, merkez ilçe başkanlığı ve partililer karşıladı. 

 

CHP İKTİDAR OLSAYDI, NE OLURDU? YANARDIK ALLAH KORUSUN 

 

Burada bir konuşma yapan Recep Akdağ, 10 yıl içinde Ak Parti içerisinde hizip olmadığına dikkati çekerek, "Hizip denen bir kavramı gördünüz mü hiç? Görmediniz. Olmaz. Çünkü temeli sağlam kuruldu. Mayasında arıza yok. Parti ismi zikretmeyeceğim ama öyle partiler var ki senede 10 defa hizip kavgası yapıyorlar. Sabahtan akşama kadar enerjilerini buna harcıyorlar. Bizim böyle bir derdimiz yok. Hizmet etmek için önümüzde büyük bir fırsat var. Şu 10 sene içerisinde AK Parti değil de bir başka parti mesela CHP iktidar olsaydı. Ne olurdu? Yanardık Allah korusun ya. Bunu insanımıza anlatmamız lazım. ya da AK Parti gelmeden önceki dönemde olduğu gibi bir yamalı bohça Türkiye'de koalisyon olsaydı. Şimdi bizim halimiz niceydi?" dedi. 

 

"ERZURUM'DA ÜRETİLMİŞ SUYU GÖRDÜM, KEYİFLE İÇTİM" 

 

Kuzeydoğu Anadolu'nun hayvancılık merkezi olduğunu fakat halen bir peynir markasının bile bulunmadığını belirten Bakan Akdağ, işletmelerin bir araya gelerek birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. Kars'a daha çok gelip gideceklerini söyleyen Akdağ, "Erzurumlular, Karslılar Erzurum'a daha çok gelip gidecek. Bir Erzurumlu ile bir Karslı ortak olacak. Kars'ta onlar iş yapacaklar. Ürettikleri bir miktarını Erzurum'da satacaklar, birazını Ağrı'da öbürünü götürüp İzmir'de satacaklar. Bakın bu bölge hayvancılık bölgesi ama bir tane peynir markamız yok. Var mı? Bütün Türkiye'de meşhur peynir markamız var mı? Yok. Belki 30-40-50 işletme var. Bu işletmelerin her biri küçük işletmeler halinde kalıyor. Ben batı illerinin birinde Erzurum'da üretilmiş suyu gördüm inanın onu iftarda inanılmaz keyifle içtim. Çünkü hep oradan bize geliyordu. Yani suyun bu kadar kaynağı olan şehirlerden, etin, sütün olduğu şehirden bu markaların çıkması beklenir. Onun için el birliği yapacağız" diye konuştu. 

 

"DÜNYADA 1 MİLYARIN ÜZERİNDE AÇLIK SINIRININ ALTINDA İNSAN VAR" 

 

Türkiye'nin büyüyen ekonomisiyle birlikte Dünya genelindeki açlık sınırında yaşayan insanlara yardım eder konuma geldiğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 7 milyar dünya nüfusunun 1 milyarının açlık sınırının altında yaşıdığını belirterek, "Bir gün boyunca bir çeyrek ekmek bulamayacak kadar ciddi şekilde yoksulluk, açlık çeken insan var. Maalesef bunların da önemli bir kısmı Müslüman. Bakıyorsunuz Somali'de durum çok perişan. Sudan'da, Darfur'da büyük bir perişanlık var. Oralarada biz elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Bunu bir yandan devlet olarak biz yapıyoruz. Bir yandan da sivil toplumumuz yapıyor. Türkiye'de sivil toplum kuruluşları, sivil inisiyatif aşağı yukarı devlet kadar yurt dışına yardım göndermeye başladı. Biliyorsunuz artık kurban bayramlarında da kurbanlarımızı dışarıda kestirip o ülkelerde, perişanlık içinde yaşayan kardeşlerimize destek için gönderme Türkiye'de bayağı yaygınlaşıyor. Kurbanlarımızın bir kısmını o bölgelerde değerlendiriyoruz" dedi. 

 

HERKESİN BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE KUCAKLAMASI GEREKİYOR 

 

Türkiye'deki istikrarı ve huzur ortamını kıskananlar ve çekemeyenlerin de olduğuna işaret eden Babacan, "Bizim bu huzur ortamımızı bozmak isteyenler var. İçerden de var, dışardan da var. İşte böyle bir ortamda bizim kendi birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak herkesin birbirine kardeşlik duygularıyla, birlik, beraberlik içerisinde sarılması, kucaklaması gerekiyor" diye konuştu. 

 

Terör konusuna da değinen Babacan sözlerini şöyle sürdürdü: 

 

"3-5 tane teröristin bizim bu huzurumuzu, bu kardeşliğimizi bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Zaten terör örgütünün istismar zemini hızla zayıflıyor. Biz doğru adımlar attıkça, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesi devlet olarak kucakladıkça, vatandaşlık ortak paydası çerçevesinde her türlü devlet imkanını Türkiye'nin en uç noktalarına ulaştırmak için gayret ettiğimiz sürece ve yine vatandaşlarımızın zaten hakkı olan, zaten en doğal hakkı olan bu temel insan haklarını, özgürlüklerini doyasıya yaşatıcı bir ortam Türkiye'de oluşturduktan sonra inşallah bu terör örgütünün varlığı gittikçe zorlaşacak. Güvenlik noktasında da Türkiye'de daha güvenli bir noktaya getirmek için hep beraber çaba göstereceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset