Teröristi Muhatap Almam

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ''Devletin kurumları var. Bunlar işleyecek, işlemek zorunda. Herşeyden bir mana çıkarmamak lazım'' dedi.DTP'yi yalanladı: 'Teröristi muhatap almam' dediGenelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 30 Ağusto

Teröristi Muhatap Almam

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ''Devletin kurumları var. Bunlar işleyecek, işlemek zorunda. Herşeyden bir mana çıkarmamak lazım'' dedi.

DTP'yi yalanladı: 'Teröristi muhatap almam' dedi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 85. yıl dönümü dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yazlık Bahçesi'nde resepsiyon verdi.

Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Deniz Baykal, Bakanlar Kurulu üyeleri, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve eşleri, yüksek yargı organlarının başkan ve temsilcileri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, üst düzey bürokratlar, Ankara'da görevli üst düzey askeri personel, yabancı misyon şefleri, uluslararası örgütlerin temsilcileri, emekli generaller, eski bakanlar, bazı basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

ORGENERAL BÜYÜKANIT'IN SÖZLERİ

Orgeneral Büyükanıt, gazetecilerle sohbeti sırasında GATA'daki mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Gül'ü selamlamadığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, ''Bunlarla uğraşmayın. Hakikaten uğraşmayın'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Dün bir tavır mı vardı? Bugün normal miydi, böyle devam edecek mi, bunlara bir anlam yüklemek lazım mı?'' şeklindeki sorusunu, Orgeneral Büyükanıt şöyle yanıtladı:

''Devletin kurumları var. Bunlar işleyecek, işlemek zorunda. Her şeyden bir mana çıkarmamak lazım. '30 Ağustos mesajı, niye 27'sinde yayınlandı?' diyorlar. Peki 28'in de yayınlasak diyeceksiniz ki, 'o gün cumhurbaşkanı seçimi var' 29 Ağustos'ta yayınlansa, 'seçildiği için, ona tepki var' diyeceksiniz. Diyeceksiniz bunu.

Bu hafta 26-29'u arasında bu yayınlanıyor. Geçen sene ben 28'in de görevi devraldım, 29'unda yayınlandı. Bunlara bir anlam yüklememek lazım. Bunlara anlam yüklediğiniz zaman yanlış olur.''

''Cephe selamına bir anlam yüklememek mi lazım?'' sorusuna da Orgeneral Büyükanıt, ''Evet yüklememek lazım'' yanıtını verdi.

Orgeneral Büyükanıt, Cumhurbaşkanı Gül'ün TBMM'deki yemin törenine katılmamalarına yönelik bir soru üzerine de ''Bunları söylemek istemiyorum, söyledik yani. Bizim değerlerimiz var. Bunlara göre davranıyoruz. Bunları bin kere söylemek de doğru değil. Sonra millet kızar'' diye konuştu.

İç güvenlik harekatının yürütüldüğü bölgede kimyasal silah kullanıldığı iddialarının hatırlatılması üzerine de Orgeneral Büyükanıt, ''Palavra, tamamen yalan. Ben askerim, teröristleri muhatap almam'' dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL:'''HERŞEY NORMAL''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resepsiyona gelişi sırasında gazetecilerin soruları üzerine ''Hep beraber, hepimiz, memleketin iyiliği, birliği, beraberliğini istiyoruz. İstikametimiz belli zaten. Çağdaş medeniyetlere baktığınızda güçlü bir demokrasi, ekonomi ve tabii ki, güçlü Silahlı Kuvvetler var. Zaten fikirlerimi biliyorsunuz'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Her şey normale döndü mü?'' sorusuna Gül, ''Her şey normal'' yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan da protokol için ayrılan bölüme geldiğinde bir süre gazetecilerle sohbet etti. Bu sırada Orgeneral Büyükanıt'ın eşi Filiz Büyükanıt yanına gelerek, ''Sayın Başbakanım lütfen oturunuz, sizi dinlendirmek istiyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan da önce bayanların oturmasını beklediğini ifade etti ve daha sonra yerini aldı.

Protokol için ayrılan bölümde Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Orgeneral Büyükanıt'ın birlikte uzun bir süre sohbet ettikleri görüldü. Resepsiyondan saat 21.25'te ayrılan Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ı Orgeneral Büyükanıt uğurladı.

Resepsiyon sırasında müzik dinletisinde vals çalınırken Ogeneral Büyükanıt ve diğer komutanlar eşleriyle dans etti. Gecede, Sertap Erener de bir konser verdi.

Basın mensuplarının resepsiyondan kısa bir süre görüntü almalarına izin verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler