Tekin: YÖK'ü ortadan kaldıracağız

Tekin, partisinin Balıkesir il teşkilatı tarafından düzenlenen "Genceartı Projesi"nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, gençlerin siyasete uzak durmalarından yakındı.SİYASETE İLGİ GÖSTERİN Türkiye'de siyasete ilgi göstermeyen gençlerin, futbola ve

Tekin: YÖK'ü ortadan kaldıracağız

Tekin, partisinin Balıkesir il teşkilatı tarafından düzenlenen "Genceartı Projesi"nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, gençlerin siyasete uzak durmalarından yakındı.

SİYASETE İLGİ GÖSTERİN
Türkiye'de siyasete ilgi göstermeyen gençlerin, futbola ve futbolculara inanılmaz boyutlarda ilgi gösterdiklerini dile getiren Tekin, gençlere şöyle seslendi:
"Türkiye'de futbola gösterdiğiniz ilginin yarısını siyasete gösterin, Türkiye'nin kaderini değiştirirsiniz. Gençler, Türkiye'nin önemli siyasi figürlerinin isimlerini daha bilmiyor. Kusura bakmayın ama bu ayıptır. Cumhurbaşkanının, Milli Eğitim Bakanının adını bilmemek büyük eksikliktir."

YÖK'Ü ORTADAN KALDIRACAĞIZ
Tekin, iktidara gelmeleri durumunda yüksek öğrenimde çok köklü değişiklikler yapacaklarını belirterek, "YÖK'ü ortadan kaldıracağız. Bilimsel özerklikle bağdaşmıyor. Harcı da kaldıracağız. Gençleri üzerlerindeki yükten kurtaracağız" diye konuştu.

Türkiye'nin hemen her yerinde TOKİ konutlarının "mantar gibi" bittiğini dile getiren Tekin, buna karşılık öğrencilerin yurt sorununun giderilemediğini, oysa bunun çözülmesi çok kolay bir sorun olduğunu belirtti.

Tekin, CHP iktidarında yüksek öğrenimin sorunlarının öncelikle çözülecek problemler arasında bulunduğuna işaret ederek, gençleri hangi siyasi parti çatısı altında olursa olsun siyaset ile ilgilenmeye çağırdı.

TBMM'deki milletvekillerinin "tayin edilmiş" vekiller olduklarını ileri süren Tekin, bunu da kökten değiştirerek ön seçimi getireceklerini, milletvekillerinin artık milletin bağrından çıkacağını kaydetti.

"Genceartı"projesinin tanıtım toplantısına katılmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'deki sanayici ve iş adamları ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle ayrı ayrı basına kapalı toplantı yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler