TBMM açılışında dikkat çeken isim!

Geçirdiği kaza sonucu protez kol ve bacak takmak zorunda kalan Pavey, Meclis iç tüzüğü nedeniyle Genel Kurul salonuna etekle geldi. Pavey'in etek giymesi, Meclis'te pantalon yasağının kalkması gerektiği tartışmalarını yeniden alevlendirdi.Bugün partisinin

TBMM açılışında dikkat çeken isim!

Geçirdiği kaza sonucu protez kol ve bacak takmak zorunda kalan Pavey, Meclis iç tüzüğü nedeniyle Genel Kurul salonuna etekle geldi. Pavey'in etek giymesi, Meclis'te pantalon yasağının kalkması gerektiği tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Bugün partisinin grup toplantısı için Meclis'e gelen Pavey, gazetecilerin 'içtüzük değişikliği talebiniz olur mu' sorusuna şöyle yanıt verdi: "Hayır böyle bir talebim yok. Birleşmiş Milletler'deki görevim sırasında kot pantalon da giydim etek de. Bacağımı göstermemek gibi bir derdim yok" dedi. Pavey, bir televizyon kanalındaki söyleşisinde ise "Bacağımı göstermekten çekineceğim tek durum şu olabilir; karşımda bacağı olmayan, parası olmadığı için protez taktıramayan birini gördüğümde çekinirim, üzülürüm" demişti.

Geçtiğimiz Nisan ayında üç parti temsilcileri pantolon yasağının kaldırılması için Meclis Başkanlığına teklif vermiş ancak teklif kadük olmuştu.

MECLİS İÇ TÜZÜK MADDE 56 – Başkanlık kürsüsünde Başkan, beyaz kelebek kıravat ve siyah yelek üstüne siyah fırak giyer. Görevli kâtip üyeler de, koyu renk elbise giyerler. Genel Kurul salonunda yer alan milletvekilleri, bakanlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Teşkilatı memurları ve diğer kamu personeli ceket giymek ve kıravat takmak zorundadırlar. Bayanlar tayyör giyerler. Görevlilerin kıyafeti Başkanlık Divanınca tespit edilir.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler