TBMM 24. Başkanını Seçecek

Genel Kurulda, yapılacak seçimde, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay ve Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç yarışacak.TBMM Genel Kurulu, TBMM başkanını belirlemek için saat 15.00'de toplanacak. Bundan

TBMM 24. Başkanını Seçecek

Genel Kurulda, yapılacak seçimde, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay ve Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç yarışacak.

TBMM Genel Kurulu, TBMM başkanını belirlemek için saat 15.00'de toplanacak. Bundan önce Danışma Kurulu toplantısı yapılacak ve TBMM Başkanı seçim turlarının aynı gün içinde tamamlanması önerilecek. Önerinin benimsenmesi halinde TBMM Başkanı seçilene kadar turlara (4 tur) devam edilecek. İçtüzüğe göre, başkan seçimi gizli oyla yapılacak.

İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte ikisi, üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada da salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oyu alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak.

Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, Meclis Başkanı seçilmiş olacak. Meclis Başkanlığı için bir yasama döneminde iki kez seçim yapılıyor. İlk seçilenin görev süresi 2, ikinci devre için seçilenin görev süresi ise 3 yasama yılı olacak.

Öte yandan TBMM Genel Kurulu 10 Ağustos Cuma günü de toplanacak. Toplantıda, Meclis Başkanlık Divanı için seçim yapılacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset